5+1 Αξιοθέατα που πρέπει να δείτε στο Μεξικό

Το Μεξικό είναι ένα μωσαϊκό από διαφορετικές πραγματικότητες και ομορφιές .


Enrique Pena Nieto

Το Μεξικό είναι μια χώρα με πλούσια ιστορία, ποικίλο πολιτισμό και εκπληκτική φυσική ομορφιά. Από αρχαία ερείπια μέχρι γραφικές παραλίες. Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα για να δείτε και να εξερευνήσετε. Εδώ είναι μερικά από τα κορυφαία που μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα σας όταν ταξιδεύετε για Mexico:

Chichen Itza:

  • Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα των Μάγια στο Μεξικό. Αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η αρχαία πόλη βρίσκεται στη χερσόνησο Γιουκατάν και διαθέτει εντυπωσιακές κατασκευές. Κάποιες από αυτές είναι ο Ναός του Kukulcan, το Παρατηρητήριο και το Ball Court. Η τοποθεσία περιλαμβάνει επίσης ένα cenote. Δηλαδή μια φυσική καταβόθρα που θεωρούνταν ιερή από τους Μάγια.

Tulum:

  • Είναι μια παραθαλάσσια πόλη στην περιοχή Riviera Maya. Γνωστή για τις εκπληκτικές παραλίες και τα αρχαία ερείπια. Τα ερείπια Tulum βρίσκονται σε έναν βράχο με θέα στην Καραϊβική Θάλασσα. Κάποτε ήταν ένας περιφραγμένος εμπορικός σταθμός των Μάγια. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα ερείπια και στη συνέχεια να κάνουν μια αναζωογονητική βουτιά στα κρυστάλλινα νερά της κοντινής παραλίας.

Mexico city:

  • Η Πόλη του Μεξικού είναι η πολυσύχναστη πρωτεύουσα του Μεξικού. Προσφέρει μια πληθώρα αξιοθέατων για τους επισκέπτες. Η πόλη φιλοξενεί πολλά μουσεία, γκαλερί τέχνης και ιστορικά ορόσημα. Όπως το Zocalo, τη μεγαλύτερη δημόσια πλατεία στη Λατινική Αμερική. Άλλα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε περιλαμβάνουν το Μουσείο Φρίντα Κάλο, το Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας και το Κάστρο Chapultepec.

Playa del Carmen:

Είναι μια δημοφιλής παραλιακή πόλη που βρίσκεται στην Καραϊβική Θάλασσα. Η πόλη είναι γνωστή για τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις υπαίθριες δραστηριότητες και τη ζωντανή νυχτερινή ζωή της. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν θαλάσσια σπορ, όπως κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις. Επίσης, μπορούν να κάνουν ένα ταξίδι με βάρκα στο κοντινό νησί Cozumel. Τέλος, μπορούν να εξερευνήσουν τα κοντινά ερείπια των Μάγια του Tulum και της Coba.

Oaxaca:

  • Η Οαχάκα είναι ένας πολιτιστικός κόμβος στο νότιο Μεξικό. Γνωστός για τη ζωντανή καλλιτεχνική σκηνή και το νόστιμο φαγητό. Η πόλη φιλοξενεί πολλά μουσεία και γκαλερί τέχνης. Επίσης φιλοξενεί και την εκπληκτική εκκλησία Santo Domingo de Guzman. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να εξερευνήσουν τα κοντινά ερείπια του Monte Alban, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Τέλος, μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν ένα μάθημα μαγειρικής για να μάθουν πώς να φτιάχνουν παραδοσιακά πιάτα Oaxacan, όπως mole και tlayudas.

Copper Canyon:

  • Είναι ένα εκπληκτικό φυσικό θαύμα που βρίσκεται στη βόρεια πολιτεία Chihuahua. Το φαράγγι είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το Grand Canyon. Διαθέτει απόκρημνους βράχους, γραφικούς καταρράκτες και ένα μοναδικό οικοσύστημα. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το φαράγγι με τα πόδια, με τρένο ή με άλογο.

Εν κατακλείδι, το Μεξικό είναι μια χώρα με πολλά αξιοθέατα για εξερεύνηση. Είτε σας ενδιαφέρει η αρχαία ιστορία, η φυσική ομορφιά ή ο ζωντανός πολιτισμός, υπάρχει κάτι για όλους στο Μεξικό. Φροντίστε να προσθέσετε αυτά τα κορυφαία αξιοθέατα στη λίστα σας όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας σε αυτή την καταπληκτική χώρα.

Δες όλα μας τα πακέτα για Μεξικό εδώ

Extra tip: 

Σκεφτείτε να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή στο Teotihuacan για να σκαρφαλώσετε στις αρχαίες πυραμίδες και να γνωρίσετε την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό του Μεξικού.