5+1 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε στο Bali

Το Μπαλί θα κάνει την καρδιά σου να χαμογελάσει!



Το Μπαλί είναι ένα όμορφο και ποικιλόμορφο νησί στην Ινδονησία που προσφέρει κάτι για όλους. Από τις εκπληκτικές παραλίες μέχρι τους αρχαίους ναούς. Το Μπαλί έχει πλούσιο πολιτισμό και ιστορία που αξίζει να εξερευνήσετε. Εδώ είναι έξι κορυφαία πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε στο Μπαλί:

Ναός Tanah Lot:

  • Ένα από τα πιο διάσημα ορόσημα στο Μπαλί είναι ο ναός Tanah Lot. Ένας αρχαίος ινδουιστικός ναός που βρίσκεται σε μια βραχώδη προεξοχή στη μέση της θάλασσας. Ο ναός περιβάλλεται από όμορφες παραλίες και προσφέρει εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τους χώρους του ναού και να μάθουν για τον μπαλινέζικο πολιτισμό και την ιστορία του.

Ubud Monkey Forest:

  • Ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε για τους λάτρεις των ζώων, το Ubud Monkey Forest. Είναι ένα φυσικό καταφύγιο που βρίσκεται στην καρδιά του Ubud. Σπίτι εκατοντάδων παιχνιδιάρικων και άτακτων πιθήκων, οι επισκέπτες μπορούν να ταΐσουν και να αλληλεπιδράσουν με τους πιθήκους στο φυσικό τους περιβάλλον. Το δάσος προσφέρει επίσης όμορφους περιπάτους στη φύση και αρχαίους ναούς για εξερεύνηση..

Rice Terraces:

  • Το Μπαλί φημίζεται για τις όμορφες καλλιέργειες του ρυζιού και καφέ. Από τις πιο γνωστές περιοχές καλλιέργειας ρυζιού είναι η Tegalalang. Βρίσκονται ακριβώς βόρεια του Ubud. Οι “βεράντες” ρυζιού προσφέρουν εκπληκτική θέα. Με απέραντο καταπράσινο τοπίο. Ακόμη, είναι ένα δημοφιλές σημείο για φωτογραφίες. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να μάθουν για τις παραδοσιακές τεχνικές καλλιέργειας ρυζιού και καφέ. Τέλος, μπορούν και να δοκιμάσουν κάποια από τη νόστιμη τοπική κουζίνα του Μπαλί.

Nusa Penida Island:

  • Νοτιοανατολικά του Μπαλί, το Nusa Penida είναι ένα μικρό νησί γνωστό για τις όμορφες παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά του. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια ημερήσια εκδρομή ή να διανυκτερεύσουν για να εξερευνήσουν τα πολλά αξιοθέατα του νησιού. Κάποια από αυτά είναι η διάσημη παραλία Kelingking. Ακόμη, το Angel’s Billabong και την Broken Beach. Η κολύμβηση με αναπνευστήρα και οι καταδύσεις είναι επίσης δημοφιλείς δραστηριότητες στο νησί, με ευκαιρίες να δείτε σαλάχια, χελώνες και άλλη θαλάσσια ζωή.

Όρος Batur:

  • Μια μοναδική πεζοπορία, το όρος Batur είναι ένα ενεργό ηφαίστειο που βρίσκεται στα βόρεια του Μπαλί. Η πεζοπορία διαρκεί περίπου δύο ώρες για να φτάσει στην κορυφή, όπου οι επισκέπτες ανταμείβονται με την εκπληκτική θέα της ανατολής του ηλίου πάνω από το γύρω τοπίο. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να εξερευνήσουν τις κοντινές ιαματικές πηγές και να μάθουν για την τοπική μπαλινέζικη κουλτούρα.

Ναός Uluwatu:

  • Βρίσκεται σε ένα βράχο με θέα στον Ινδικό Ωκεανό. Ο ναός Uluwatu είναι ένας όμορφος ινδουιστικός ναός που προσφέρει εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τους χώρους του ναού και να παρακολουθήσουν παραστάσεις παραδοσιακών μπαλινέζικων χορών στο κοντινό αμφιθέατρο.

Εν κατακλείδι, το Μπαλί είναι ένας όμορφος και ποικιλόμορφος προορισμός που προσφέρει κάτι για όλους. Από αρχαίους ναούς μέχρι όμορφες παραλίες, το Μπαλί έχει πλούσιο πολιτισμό και ιστορία που αξίζει να εξερευνήσετε. Μην χάσετε αυτά τα πέντε κορυφαία πράγματα που μπορείτε να δείτε στο Μπαλί και ζήστε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει αυτό το όμορφο νησί.

Δες όλα μας τα πακέτα για Μπαλί εδώ

Extra tip: 

Επίσης κοντά στο Μπαλί, βρίσκονται τα νησιά Γκίλι. Είναι μοναδικοί προορισμοί που αξίζουν σίγουρα να τα επισκεφθείτε.