5+1 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε στο Πουκέτ

Εκεί που η ομορφιά της φύσης συναντά τη ζεστασιά της Ταϊλανδέζικης φιλοξενίας



Το Πουκέτ, ένα τροπικό κόσμημα φωλιασμένο στη Θάλασσα Ανταμάν. Είναι ένας προορισμός που διαθέτει φυσική ομορφιά, πλούσιο πολιτισμό και μαγευτικά αξιοθέατα. Το Phuket προσφέρει μια πληθώρα αξιοθέατων που θα σας αφήσουν με δέος. Εδώ είναι έξι κορυφαία μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε στο Πουκέτ:

Wat Chalong:

  • Ένας από τους πιο σεβαστούς βουδιστικούς ναούς στο Πουκέτ. Ο Wat Chalong είναι ένα πολιτιστικό ορόσημο που πρέπει να επισκεφτείτε. Θαυμάστε την περίπλοκη αρχιτεκτονική, τις περίτεχνες διακοσμήσεις και τη γαλήνια ατμόσφαιρα καθώς εξερευνάτε τις διάφορες αίθουσες και τις παγόδες του. Μην χάσετε τη Μεγάλη Παγόδα, η οποία φιλοξενεί ένα θραύσμα οστών του Βούδα. Εκεί μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να προσφέρετε τον σεβασμό σας και να απολαύσετε την πνευματική ατμόσφαιρα.

Ακρωτήριο Promthep:

  • Το Promthep Cape βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του Πουκέτ. Προσφέρει εκπληκτική πανοραμική θέα στη Θάλασσα Ανταμάν. Καθώς ο ήλιος δύει, ο ουρανός μεταμορφώνεται σε ένα “καλειδοσκόπιο” με ζωντανά χρώματα, καθιστώντας τον ιδανικό σημείο για φωτογράφους και ρομαντικούς. Μην ξεχάσετε να εξερευνήσετε τον κοντινό φάρο και το γραφικό Windmill Viewpoint για ακόμα πιο εκπληκτική θέα.

Κόλπος Phang Nga και νησί James Bond:

  • Ξεκινήστε μια περιήγηση με σκάφος στον εκπληκτικό κόλπο Phang Nga. Φημίζεται για τα πανύψηλα ασβεστολιθικά καρστ που ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά. Ένα από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα μέσα στον κόλπο είναι το νησί Τζέιμς Μποντ. Το οποίο έγινε διάσημο από την ταινία “The Man with the Golden Gun”. Εξερευνήστε τις εντυπωσιακές σπηλιές, κάντε καγιάκ μέσα από κρυμμένες λιμνοθάλασσες και θαυμάστε τους μοναδικούς φυσικούς σχηματισμούς που κάνουν αυτή την περιοχή πραγματικά μαγευτική.

Παλιά Πόλη του Πουκέτ:

  • Ταξιδέψτε “πίσω στο χρόνο” και βυθιστείτε στη ζωντανή ιστορία του Πουκέτ στην Παλιά Πόλη. Περπατήστε στους γοητευτικούς δρόμους με τα πολύχρωμα σινο-πορτογαλικά κτίρια που αφηγούνται το αποικιακό παρελθόν του νησιού. Ανακαλύψτε κρυμμένα καφέ, μπουτίκ και ζωντανή τέχνη του δρόμου καθώς περιπλανηθείτε στα ατμοσφαιρικά σοκάκια. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Μουσείο της Ταϊλάνδης Χούα για να μάθετε περισσότερα για την κληρονομιά του νησιού.

Μεγάλος Βούδας:

  • Σύμβολο της πνευματικότητας του Πουκέτ και ένα εντυπωσιακό ορόσημο. Ο Μεγάλος Βούδας βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Nakkerd και προσφέρει εκπληκτική πανοραμική θέα στο νησί. Θαυμάστε τη γαλήνια ατμόσφαιρα καθώς στέκεστε μπροστά στο μεγαλοπρεπές λευκό μαρμάρινο άγαλμα ύψους 45 μέτρων. Αφιερώστε μια στιγμή για σκέψη, τραβήξτε εκπληκτικές φωτογραφίες και εκτιμήστε την αίσθηση ηρεμίας που διαπερνά την περιοχή.

Παραλία Κάτα Νόι:

  • Αποδράστε από τα πλήθη και απολαύστε την ηρεμία της παραλίας Κάτα Νόι. Με την απαλή λευκή άμμο, τα κρυστάλλινα νερά και το καταπράσινο περιβάλλον, αυτή η παραλία είναι ένα ειδυλλιακό σημείο για χαλάρωση και αναζωογόνηση. Είτε θέλετε να χαλαρώσετε κάτω από τη σκιά των φοινίκων, να κολυμπήσετε στα απαλά κύματα ή να επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ, η παραλία Kata Noi προσφέρει ένα κομμάτι παραδείσου μακριά από τις πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές.

Bonus ( Phi Phi Islands ) :

  • Τα Phi Phi Islands είναι ένας απόλυτος παράδεισος στη Θάλασσα Ανταμάν της Ταϊλάνδης! Με τα καταγάλανα νερά, τις λευκές αμμουδιές και τα εντυπωσιακά τοπία, αυτά τα έξι νησιά θα σας μαγέψουν. Στο Ko Phi Phi Don, θα ζήσετε τη ζωντανή νυχτερινή ζωή και θα απολαύσετε υπέροχες παραλίες. Το ακατοίκητο Ko Phi Phi Leh φιλοξενεί τον θρυλικό κόλπο Maya, γνωστό από την ταινία “The Beach”. Οι δραστηριότητες όπως καταδύσεις, snorkeling και καγιάκ θα σας επιτρέψουν να εξερευνήσετε τα εκπληκτικά κοραλλιογενή ύφαλα και την πλούσια θαλάσσια ζωή. Τα Phi Phi Islands είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν περιπέτεια και φυσική ομορφιά!

Το Πουκέτ είναι ένας θησαυρός από φυσικά θαύματα, πολιτιστικά ορόσημα και αξέχαστα αξιοθέατα. Από τη μαγευτική θέα, τις πανέμορφες παραλίες έως και την πνευματική εμπειρία που σας προσφέρει… το Πουκέτ αποτελεί έναν προορισμό μαγευτικό. Ξεκινήστε, λοιπόν, το ταξίδι σας, απολαύστε τα εντυπωσιακά αξιοθέατα και δημιουργήστε αγαπημένες αναμνήσεις σε αυτόν τον τροπικό παράδεισο.

Δες όλα μας τα πακέτα για Πουκέτ εδώ

Extra tip: 

Αν και δεν αποτελούν τεχνικά μέρος του Πουκέτ, τα νησιά Similan είναι ένας απίστευτος προορισμός. Προτείνουμε ημερήσια βαρκάδα