5 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε στην Μπανγκόκ

Αν δείτε κάποιον με μαχαίρα στο δρόμο, μη τρομάξετε! Πωλητής καρύδας είναι 🥥



Η Μπανγκόκ είναι μια ζωντανή πόλη που σφύζει από ενέργεια μέρα και νύχτα. Διαθέτει μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Yπέροχους ναούς και τα ιστορικά ορόσημα. Οι πολυσύχναστες λαϊκές αγορές, το απολαυστικό φαγητό του δρόμου και η έντονη νυχτερινή ζωή το καθιστούν έναν μαγευτικό προορισμό για τους ταξιδιώτες.

Grand Palace και Wat Phra Kaew

  • Αυτό το εμβληματικό ορόσημο πρέπει να επισκεφθείτε στην Μπανγκόκ. Το Μεγάλο Παλάτι είναι ένα εκπληκτικό συγκρότημα βασιλικών κτηρίων και στους χώρους του. Εκεί θα βρείτε τον υπέροχο Wat Phra Kaew (Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα), έναν από τους πιο ιερούς βουδιστικούς ναούς στην Ταϊλάνδη.

Wat Arun (Ναός της Αυγής):

  • Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Chao Phraya, το Wat Arun είναι γνωστό για τις χαρακτηριστικές καμπανούλες και τα περίπλοκα μωσαϊκά από πορσελάνη. Η αναρρίχηση στην κορυφή του ναού προσφέρει εκπληκτική θέα στον ποταμό και την πόλη.

Αγορά Σαββατοκύριακου Chatuchak:

  • Αυτή η πολυσύχναστη αγορά είναι ο παράδεισος των shopaholic, που προσφέρει μια τεράστια γκάμα προϊόντων. Από ρούχα και αξεσουάρ μέχρι διακόσμηση σπιτιού και street food. Με χιλιάδες πάγκους, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βυθιστείτε στην κουλτούρα της Ταϊλάνδης και να βρείτε μοναδικά αναμνηστικά.

Πλωτές αγορές:

  • Επισκεφθείτε μία από τις πλωτές αγορές της Μπανγκόκ, όπως η Damnoen Saduak ή η Amphawa. Αυτές οι ζωντανές αγορές προσφέρουν μια ματιά στην παραδοσιακή ζωή της Ταϊλάνδης. Με τους πωλητές να πωλούν φρέσκα προϊόντα, τοπικά σνακ και χειροποίητες χειροτεχνίες από βάρκες κατά μήκος των καναλιών.

Jim Thompson House:

  • Εξερευνήστε το όμορφα διατηρημένο σπίτι του Jim Thompson, ενός Αμερικανού επιχειρηματία που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναζωογόνηση της βιομηχανίας μεταξιού της Ταϊλάνδης. Το σπίτι παρουσιάζει μια συλλογή ταϊλανδέζικης τέχνης και αντίκες, που περιβάλλεται από καταπράσινους κήπους.

Εν κατακλείδι, η Μπανγκόκ είναι ένας όμορφος και ποικιλόμορφος προορισμός που προσφέρει κάτι για όλους. Από αρχαίους ναούς μέχρι πλωτές αγορές, η Μπανγκόκ έχει πλούσιο πολιτισμό και ιστορία που αξίζει να εξερευνήσετε. Μην χάσετε αυτά τα πέντε κορυφαία πράγματα που μπορείτε να δείτε στη Μπανγκόκ.

Δες όλα μας τα πακέτα για Μπανγκόκ εδώ

Extra tip: 

Το Ταϊλανδέζικο μασάζ είναι από τα πιο γνωστά. Μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε μία παραδοσιακή μορφή μασάζ στη Μπανγκόκ. Το οποίο μπορεί να σας προσφέρει πολλές επιλογές για να ζήσετε αυτή τη θεραπευτική και χαλαρωτική πρακτική.