Ταϊλάνδη: Tips για το ταξίδι σας🏯

Ταϊλάνδη: Ένας μαγευτικός προορισμός γεμάτος εκπλήξεις σε κάθε βήμα.



Η Ταϊλάνδη, γνωστή και ως “Χώρα του Χαμόγελου,” είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Από τις εξωτικές παραλίες μέχρι τους αρχαίους ναούς και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, η Ταϊλάνδη προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία σε κάθε γωνιά της. Είτε είστε λάτρης της περιπέτειας, της χαλάρωσης ή της εξερεύνησης, η Ταϊλάνδη έχει κάτι για όλους. Διαβάστε παρακάτω για μερικές πολύτιμες συμβουλές που θα κάνουν το ταξίδι σας ακόμα πιο απολαυστικό και ασφαλές!

Νόμισμα💸 :

  • Το νόμισμα της Ταϊλάνδης είναι το μπατ (THB). Η ισοτιμία είναι περίπου 1 ευρώ = 34 μπατ. Μόλις φτάσετε στο ξενοδοχείο, μπορείτε να τσεκάρετε και να συγκρίνετε την ισοτιμία σε διάφορα σημεία και να αποφασίσετε ανάλογα πού θα κάνετε την ανταλλαγή.

Δεδομένα📶 :

  • Για δεδομένα, η ιδανική λύση είναι η χρήση eSIM card από την εταιρεία Airalo. Απενεργοποιείτε τα δεδομένα από την ελληνική κάρτα SIM και χρησιμοποιείτε τα δεδομένα από την τοπική eSIM κάρτα. Έτσι, μπορείτε να κάνετε τηλέφωνα με το ελληνικό νούμερο μέσω WhatsApp, Viber ή άλλες εφαρμογές χωρίς κανένα πρόβλημα όπου κι αν είστε.(Αγοράστε εδώ eSIM από την Airalo)

Μετρητά💵 :

  • Πάντα να έχετε μετρητά σε τοπικό νόμισμα για συναλλαγές σε τοπικά καταστήματα. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι το παζάρι είναι πολύ διαδεδομένο στην Ταϊλάνδη, οπότε μη διστάσετε να διαπραγματευτείτε τις τιμές.

Tuk Tuk🚖 :

  • Τα Tuk Tuk είναι ένα από τα πιο διάσημα μέσα μεταφοράς στην Ταϊλάνδη. Είναι ιδανικά για σύντομες διαδρομές στην πόλη, αλλά φροντίστε να συμφωνήσετε την τιμή πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας.

Μασάζ💆‍♂️ :

  • Το ταϊλανδέζικο μασάζ είναι γνωστό παγκοσμίως για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Βρείτε ένα αξιόπιστο σπα και απολαύστε την εμπειρία. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε.

Ενοικίαση Μηχανάκι🏍️ :

  • Μπορείτε να ενοικιάσετε μηχανάκι από μόλις 4 ευρώ την ημέρα. Ωστόσο, να είστε πολύ προσεκτικοί, ειδικά στις στροφές και στα βουνά. Φορέστε πάντα κράνος και ακολουθήστε τους τοπικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

Κλίμα🌞 :

  • Η Ταϊλάνδη έχει τροπικό κλίμα, με υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Συνιστάται να προτιμήσετε ελαφριά, άνετα ρούχα από φυσικά υλικά όπως βαμβάκι για να αντιμετωπίσετε τη ζέστη. Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και καπέλο για να προστατευτείτε από τον ήλιο. Επίσης, ένα ελαφρύ αδιάβροχο ή ομπρέλα μπορεί να είναι χρήσιμα, ειδικά κατά την περίοδο των βροχών (Μάιος έως Οκτώβριος).

Νερό🚰 :

  • Αποφύγετε το πόσιμο νερό από τη βρύση στην Ταϊλάνδη για να αποφύγετε προβλήματα υγείας. Προτιμήστε εμφιαλωμένο νερό, το οποίο είναι διαθέσιμο σχεδόν παντού. Βεβαιωθείτε ότι το καπάκι της φιάλης είναι καλά σφραγισμένο πριν το αγοράσετε. Επίσης, να αποφεύγετε τον πάγο στα ποτά, εκτός αν είστε βέβαιοι ότι έχει γίνει από ασφαλές πόσιμο νερό.

Ασφάλεια🔒 :

  • Αν και η Ταϊλάνδη είναι γενικά ασφαλής χώρα για τους τουρίστες, είναι πάντα καλό να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, ειδικά σε πολυσύχναστα μέρη όπως αγορές, στάσεις λεωφορείων και τουριστικά αξιοθέατα. Χρησιμοποιήστε τη θυρίδα ασφαλείας του ξενοδοχείου σας για να φυλάξετε τα πολύτιμα αντικείμενα και τα χρήματά σας. Αποφύγετε να φέρετε μαζί σας μεγάλα χρηματικά ποσά και διατηρήστε τα χρήματά σας σε διαφορετικές τσέπες. Τέλος, να είστε προσεκτικοί με τους άγνωστους που προσφέρονται να σας βοηθήσουν ή να σας δείξουν τον δρόμο, καθώς υπάρχουν περιστατικά απάτης.

Εθιμοτυπία🙏 :

  • Η Ταϊλάνδη είναι μια χώρα με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση. Είναι σημαντικό να σεβαστείτε τις τοπικές παραδόσεις και έθιμα. Για παράδειγμα, αφαιρέστε τα παπούτσια σας πριν μπείτε σε κάποιο σπίτι ή ναό. Να ντύνεστε με σεβασμό όταν επισκέπτεστε θρησκευτικούς χώρους – αποφύγετε τα αποκαλυπτικά ρούχα και καλύψτε τους ώμους και τα γόνατά σας. Επίσης, μην αγγίζετε τους ανθρώπους στο κεφάλι, καθώς θεωρείται το πιο ιερό μέρος του σώματος, και αποφύγετε να δείχνετε με τα πόδια σας, καθώς αυτό θεωρείται προσβλητικό.

Με αυτές τις συμβουλές, είστε έτοιμοι να απολαύσετε όλα όσα έχει να προσφέρει η Ταϊλάνδη. Από την ζωντανή νυχτερινή ζωή της Μπανγκόκ μέχρι τις ήρεμες παραλίες του Πουκέτ, κάθε στιγμή στην Ταϊλάνδη είναι γεμάτη χρώματα, γεύσεις και αρώματα. Θυμηθείτε να είστε προσεκτικοί, να σέβεστε τις τοπικές παραδόσεις και να απολαύσετε κάθε στιγμή αυτού του μαγευτικού ταξιδιού. Καλή διασκέδαση και ασφαλή ταξίδια!

Δες όλα τα μας τα πακέτα για Ταϊλάνδη εδώ

Extra tip: 

Η Ταϊλάνδη έχει τροπικό κλίμα, και τα κουνούπια μπορεί να είναι ενοχλητικά, ειδικά το βράδυ. Χρησιμοποιήστε εντομοαπωθητικό και φοράτε μακρυμάνικα ρούχα και παντελόνια το βράδυ για να προστατευτείτε από τσιμπήματα και ασθένειες όπως ο δάγκειος πυρετός.