Προορισμός: Ασία

Έθιμα και φιλοσοφίες του χτες μπλέκονται με τροπικά δάση


Παραδεισένιες παραλίες και κοραλλιογενείς ύφαλοι αφήνουν το δικό τους στίγμα στην ποικιλομορφία της Ασίας.

Ασία

Το μεγάλο και αναμφισβήτητο πολιτιστικό παρελθόν της Άπω Ανατολής αναμειγμένο με τη δύναμη και τη ζωντάνια της φύσης, θα το βρεις στην Ασία. Αυθεντικές ιστορίες, έθιμα και φιλοσοφίες του χτες μπλέκονται με τροπικά δάση, παραδεισένιες παραλίες και κοραλλιογενείς υφάλους και αφήνουν το δικό τους στίγμα στην ποικιλομορφία του κόσμου.  Παρακάτω θα δεις ποια μέρη πρωταγωνιστούν στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών ολόκληρου του κόσμου..

Η Ασία μπορεί να προσφέρει αναρίθμητες επιλογές και πρωτόγνωρες εμπειρίες στον επισκέπτη της


Mπανγκόκ

Είναι η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, πυκονοκατοικημένη, με πληθυσμό πάνω από 8.000.000 κατοίκους και γνωστή ως η “πόλη των Αγγέλων”. Γεμάτη αντιθέσεις, αφού δίπλα σε πολυτελή ξενοδοχεία μπορεί να συναντήσεις φτωχογειτονιές. Αποτελεί το σημαντικότερο εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο της Ταϊλάνδης. Διαθέτει ιστορικά αξιοθέατα και μοντέρνα εμπορικά κέντρα. Εδώ όλα κινούνται σε γρήγορους ρυθμούς. Την πόλη διασχίζουν πολλές διώρυγες και παραπόταμοι και τη χωρίζουν σε μικρά νησιά γι αυτό και από πολλούς λέγεται ότι είναι η Βενετία της Ανατολής. Το παλιό τμήμα της πόλης έχει στενά δρομάκια και διώρυγες ενώ το νέο, σύγχρονα κτίρια, μεγάλους δρόμους και πάρκα. Έχει έντονη νυχτερινή ζωή και κουζίνα φημισμένη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τόκιο

Πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, με περίπου 13 εκατομμύρια κάτοικους. Μια πολύβουη πόλη που μοιάζει να έχει βγει από το μέλλον με ουρανοξύστες και φώτα νέον, τις πιο προχωρημένες τάσεις της μόδας και hi tech trends.  Ενδείκνυται για ψαγμένο shopping, sushi μέχρι τελικής πτώσεως, επισκέψεις σε μουσεία τέχνης και ιστορίας, χορό και ποτό. Highlight, η γέφυρα του Ουράνιου Τόξου με πανοραμική θέα.

Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη, είναι μια πόλη –κράτος (επίσημα Δημοκρατία της Σιγκαπούρης) νότια της Μαλαισίας και η μικρότερη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Είναι ένας καταναλωτικός παράδεισος και θεωρείται πολύ ακριβός προορισμός. Εντυπώσεις κλέβουν οι μικρές γειτονιές της Chinatown και της Μικρής Ινδίας με τους πλανόδιους μικροπωλητές, οι φανταχτεροί ναοί, τα εξωτικά χαρμάνια τσάι και κάρι, η κινέζικη όπερα, η τροπική παραλία Sentosa και το πάρκο Underwater World όπου μπορείς να κολυμπήσεις με τους καρχαρίες.

Πεκίνο

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας σε πληθυσμό μετά τη Σαγκάη. Το Πεκίνο αποτελεί το πολιτικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και διεθνές κέντρο επικοινωνίας της Κίνας. Με περισσότερα από 3.000 χρόνια ιστορίας συνεισφέρει μαζί με την Αθήνα στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Οι εικόνες που μπορεί να προσφέρει στον ταξιδιώτη έχουν πολλές αποχρώσεις, από τον μοντερνισμό της σύγχρονης ανάπτυξης και τα ψώνια στην οδό Wangfujingκαι την αγορά Panjiayuan ως τη λίμνη Kunming με τοκαλοκαιρινό παλάτι και από τις μικρές καθημερινές εικόνες όπως μια ποδηλατάδα στα στενά δρομάκια ή η παρακολούθηση μιας παρτίδας σκάκι από τους ντόπιους ως την κοσμοσυρροή της πλατείας Τιανανμέν και το θρησκευτικό μεγαλείο του Ναού του Παραδείσου. Το σίγουρο είναι ότι στην επιστροφή θα γεμίσετε τις βαλίτσες σας με μεταξωτά, σουβενίρ και αντίκες.

Μαλδίβες

Οι Μαλδίβες είναι ένας δημοφιλής προορισμός για νεόνυμφους και παραθεριστές που αναζητούν μια πολυτελή απόδραση. Τα νησιά είναι διάσπαρτα με αποκλειστικά θέρετρα που προσφέρουν βίλες και μπανγκαλόου πάνω από το νερό, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ξυπνήσουν με τον ήχο του ωκεανού και να παρακολουθήσουν πολύχρωμα ψάρια να κολυμπούν κάτω από τα πόδια τους. Πολλά θέρετρα προσφέρουν επίσης παγκόσμιας κλάσης σπα, γκουρμέ γευστικές εμπειρίες και μια σειρά από θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες, όπως κολύμβηση με αναπνευστήρα, καταδύσεις, σέρφινγκ και ψάρεμα.

Πούκετ

Το Πουκέτ είναι ένα μεγάλο νησί, περίπου στο μέγεθος της Σιγκαπούρης, και φιλοξενεί μια σειρά από διαφορετικά τοπία και αξιοθέατα. Η δυτική ακτή του νησιού είναι γνωστή για τις όμορφες παραλίες της, όπως η παραλία Patong, η παραλία Kata και η παραλία Karon, που προσφέρουν μια σειρά από θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες, όπως κολύμπι, κολύμβηση με αναπνευστήρα και σέρφινγκ. Υπάρχουν επίσης πολλές μικρότερες, πιο ήσυχες παραλίες κατά μήκος της ακτής του νησιού, που προσφέρουν μια πιο γαλήνια και απομονωμένη εμπειρία.

Μπαλί

Το Μπαλί είναι ένα όμορφο νησί που βρίσκεται στην Ινδονησία, γνωστό για τις εκπληκτικές παραλίες, τα καταπράσινα δάση και τον ζωντανό πολιτισμό του. Είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
Η φυσική ομορφιά του Μπαλί είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του. Το νησί φιλοξενεί μια σειρά από τοπία, όπως όμορφες παραλίες, ορυζώνες και πυκνές ζούγκλες. Υπάρχουν πολλά γραφικά σημεία για εξερεύνηση, όπως οι βεράντες ρυζιού Tegalalang, ο καταρράκτης Gitgit και οι θαλάσσιοι βράχοι Uluwatu.
Εκτός από τη φυσική ομορφιά του, το Μπαλί είναι επίσης γνωστό για τον πλούσιο πολιτισμό και την ιστορία του.

Extra tip: 

Επειδή αυτά τα μέρη θεωρούνται ταξίδια ζωής και μοναδικές εμπειρίες, προτείνουμε τα οργανωμένα ταξίδια. (Εκτός στις Μαλδίβες). Έτσι θα ζήσεις το ταξίδι σου στο έπακρο και θα δεις όσα περισσότερα και σημαντικότερα μέρη μπορείς.