6 πράγματα που θα χρειαστείς για το ταξίδι σου στο Μεξικό

Η ζωή στο Μεξικό έχει έναν τρόπο να κάνει τα πιο απλά, ανθρώπινα πράγματα, να μοιάζουν σαν μία Fiesta


Tom Miller

Το Μεξικό είναι μια ποικιλόμορφη χώρα. Με μια ποικιλία από τοπία και δραστηριότητες για να απολαύσετε. Όταν ετοιμάζετε βαλίτσες για το ταξίδι σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το κλίμα και τις δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετέχετε. Ακολουθούν ορισμένα βασικά αντικείμενα που πρέπει να έχετε μαζί σας όταν ταξιδεύετε στο Mexico:

Αντηλιακό:

  • Το Μεξικό είναι γνωστό για τον ηλιόλουστο καιρό του. Η προστασία του δέρματός σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου είναι απαραίτητη. Φέρτε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και εφαρμόστε το συχνά, ειδικά αν περνάτε χρόνο στην παραλία ή σε εξωτερικούς χώρους.

Eντομοαπωθητικό:

  • Τα κουνούπια και άλλα έντομα που τσιμπούν μπορεί να είναι πρόβλημα στο Μεξικό. Ειδικά σε πιο τροπικές περιοχές. Φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα εντομοαπωθητικό με DEET ή άλλο αποτελεσματικό δραστικό συστατικό για να κρατήσετε μακριά αυτά τα ενοχλητικά έντομα.

Άνετα Ρούχα και υποδήματα:

  • Το κλίμα του Μεξικού μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την περιοχή. Επομένως είναι σημαντικό να πακετάρετε ρούχα που είναι κατάλληλα για τον αντίστοιχο καιρό. Τα ελαφριά ρούχα που αναπνέουν είναι ιδανικά για ζεστά και υγρά κλίματα. Ενώ τα θερμότερα ρούχα είναι απαραίτητα για τις πιο ψυχρές περιοχές. Τα άνετα παπούτσια είναι επίσης σημαντικά, ειδικά αν σκοπεύετε να περπατήσετε πολύ ή να κάνετε πεζοπορία.

Φάρμακα και Είδη Πρώτων Βοηθειών:

  • Εάν παίρνετε οποιαδήποτε συνταγογραφούμενα φάρμακα, φροντίστε να έχετε μαζί σας αρκετά για τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Είναι επίσης καλή ιδέα να φέρετε βασικές προμήθειες πρώτων βοηθειών. Όπως επίδεσμους, αναλγητικά και αντιισταμινικά, σε περίπτωση μικροτραυματισμών ή ασθενειών.

Χρήματα και έγγραφα:

  • Φροντίστε να έχετε μαζί σας το διαβατήριό σας ή άλλο έγγραφο ταυτοποίησης. Επίσης, όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, όπως βίζες ή άδειες. Είναι επίσης καλή ιδέα να φέρετε μετρητά και μια πιστωτική κάρτα για αγορές και έκτακτες ανάγκες.

Φορτιστές και προσαρμογείς ταξιδιού (αντάπτορες)

  • Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρονικά είδη όπως τηλέφωνα, κάμερες ή φορητούς υπολογιστές οι αντάπτορες είναι must. Φροντίστε να έχετε μαζί σας τους απαραίτητους φορτιστές και τους προσαρμογείς ταξιδιού για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να τα φορτίσετε ενώ βρίσκεστε στο Μεξικό.

Συμπερασματικά, η προετοιμασία για ένα ταξίδι στο Μεξικό απαιτεί προσεκτική σκέψη. Ειδικά όταν πρόκειται να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τον ήλιο και τα έντομα και να ντύνεστε κατάλληλα για το κλίμα. Φροντίστε να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα και φάρμακα, καθώς και αντάπτορες ταξιδιού και φορτιστές για τα ηλεκτρονικά σας. Και μην ξεχάσετε να μάθετε μερικές βασικές ισπανικές φράσεις πριν πάτε!

Δες όλα τα μας τα πακέτα για Μεξικό εδώ

Extra tip: 

Ενώ πολλοί άνθρωποι στο Μεξικό μιλούν αγγλικά, η γνώση ορισμένων βασικών ισπανικών φράσεων μπορεί να είναι χρήσιμη όταν ταξιδεύετε. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να φέρετε ένα Ισπανικό λεξικό ή εφαρμογή στο κινητό σας.