5 μυστικές παραδεισένιες παραλίες της Ελλάδας

Τίποτα δεν συγκρίνεται με το ελληνικό καλοκαίρι.



Στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου δύσκολο σε όποιο μέρος κι αν βρίσκεσαι να βρεις κοντά σου μία παραλία για βουτιές. Ωστόσο φέτος, πολλοί από εμάς θα προτιμήσουμε τις πιο ήσυχες παραλίες, για μεγαλύτερη ασφάλεια. Αν είναι απομονωμένη και μυστική ακόμη καλύτερα. Εμείς ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε 5 από αυτές από άκρη σε άκρη της Ελλάδας.

Ψάθα- Αττική

Μεταξύ Βιλλιών και Αλεποχωρίου, και σε απόσταση 66 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, θα νομίσεις ότι βρίσκεσαι σε νησί. Πρόκειται για μια όχι οργανωμένη παραλία 2.5 χλμ με βότσαλο, κάτω από το μαγικό πευκόδασος του όρους Πατέρας και με θέα τον Κορινθιακό κόλπο. Παρόλο που είναι σχετικά απομονωμένη, τριγύρω υπάρχουν μερικές ψαροταβέρνες και ουζερί.

Χαρταλάμη Κόλυμπος- Κρήτη

Χαλάρωση και ηρεμία σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο με πεντακάθαρα νερά. Η παραλία του Χαρταλάμη Κόλυμπος είναι ιδανική για απομόνωση. Θα τη βρεις ανάμεσα στον Πηλό Ίστρου και στο Βούλισμα, στον νομό Λασιθίου της Κρήτης και θα οδηγηθείς εκεί από χωματόδρομο.

Η Ελλάδα διακρίνεται για τις απειράριθμες ακτές και τα ακρογιάλια της, διαθέτοντας μία από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές του κόσμου


Φακίστρα – Πήλιο

Κάτω από τις ανατολικές πλαγιές του Πηλίου, 56 περίπου χιλιόμετρα ανατολικά από τον Βόλο, 5 χιλιόμετρα από την Τσαγκαράδα και μετά από ένα δύσβατο μονοπάτι θα βρεις τον παράδεισο της Φακίστρας.  Μια παραλία με απόκρημνα βράχια, ψιλή άμμο και γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, απομονωμένη και μη οργανωμένη, οπότε φρόντισε να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα.

Παραλία Γλώσσα- Πύλος

Μια μικρή παραλία με γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα νερά.  Η πρόσβαση γίνεται από την Βοϊδοκοιλιά. Ερχόμενοι από το Πετροχώρι, κάνετε δεξιά στην ταμπέλα “Glossa beach”, ανεβαίνετε το μικρό λόφο και στη μικρή διασταύρωση, πηγαίνετε δεξιά. Θα συναντήσετε βράχους που μπαίνουν βαθιά στη θάλασσα και σχηματίζουν ένα στενό πέρασμα για να μπείτε στο νερό. Κι όλα αυτά με φόντο το δάσος που φτάνει στις παρυφές της παραλίας.

Λιμνοπούλα- Πάτρα

Μόλις 40 χιλιόμετρα από την Πάτρα και ανάμεσα στο Κρυονέρι και την Κάτω Βασιλική, στη νότια Αιτωλοακαρνανία, ένας εξωτικός παράδεισος σε περιμένει που θυμίζει πολύ τη «γαλάζια λίμνη». Με αμμώδη παραλία και πεντακάθαρα νερά ελάχιστοι τη γνωρίζουν γι αυτό και είναι ερημική. Η Λιμνοπούλα  βρίσκεται δίπλα στον όρμο της Βασιλικής

Extra tip: 

Λόγω του ότι αυτές οι παραλίες δεν είναι οργανωμένες, προτείνουμε να έχετε μαζί σας το δικό σας εξοπλισμό για την παραλία.