Ταξιδεύεις μαζί μας για Ταϊλάνδη τότε πρέπει να γνωρίζεις τα παρακάτω…

Ταϊλάνδη: Μια αξέχαστη εμπειρία σε κάθε γωνιά.



Πριν ξεκινήσετε την περιπέτειά σας στην Ταϊλάνδη, είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε σωστά και να γνωρίζετε τις βασικές πληροφορίες για τα ταξιδιωτικά έγγραφα, τις αποσκευές, τους κανόνες ασφάλειας και πολλά άλλα. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να οργανώσετε το ταξίδι σας και να απολαύσετε μια άνετη και ασφαλή εμπειρία!

Ταξιδιωτικά έγγραφα :

  • Για την αναχώρησή σας πρέπει να έχετε απαραίτητα διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία επιστροφής.

Αποσκευές :

  • Κάθε επιβάτης μπορεί να παραδώσει μια αποσκευή βάρους μέχρι 20kg και να κρατάει μαζί του στον χώρο της καμπίνας χειραποσκευή 8kg και ένα προσωπικό αντικείμενο.

Aσφάλεια-Αεροδρομίων :

  • Μη βάζετε στις αποσκευές σας χρήματα, διαβατήρια, έγγραφα και αντι- κείμενα αξίας. Απαγορεύονται αληθινά ή ψεύτικα όπλα, ψαλίδια, σουγιάδες και όλα τα αιχμηρά αντικείμενα, εύφλεκτα λάδια, γκαζάκια και εκρηκτικά. Με βάση τους νέους κανόνες ασφαλείας της Ε.Ε. για τη μεταφορά υγρών στις χειραποσκευές, εσείς και οι χειραποσκευές σας θα ελεγχθούν και για τα υγρά αντικείμενα πέραν των άλλων απαγορευμένων αντικειμένων. Κάθε υγρό θα πρέπει να είναι στη συσκευασία μέχρι 100 ml.

Ξενοδοχείο :

  • Τα δωμάτια των ξενοδοχείων, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, παραλαμβάνονται την πρώτη μέρα μετά τις 15:00 και παραδίνονται την ημέρα της αναχώρησης μέχρι τις 11:00. Το κάπνισμα απαγορεύεται στους κλειστούς χώρους του ξενοδοχείου, ενώ για τους παραβάτες υπάρχει υψηλό πρόστιμο.

Διαφορά Ώρας :

  • Η Ταϊλάνδη βρίσκεται μπροστά από την Ελλάδα +5ώρες. Για παράδειγμα στην Ελλάδα είναι 13:00, Πούκετ 18:00 .

Τηλέφωνα – ESIM CARDS :

  • Ο κωδικός κλήσης από Tαυλάνδη για Ελλάδα είναι (0030 αριθμός τηλεφώνου). Καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας που έχετε σύμβαση για να σας ενημερώσουν τις χρεώσεις που υπάρχουν για να έχετε πρόβαση στο τηλέφωνό σας. Προαιρετικά, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια e-sim card στο τηλέφωνό σας (εάν το επιτρέπει η συσκευή σας) όπου θα μπορείτε να έχετε προαγορασμένο data plan και τοπικό αριθμό κατά την παραμονή σας στο Πούκετ & Σιγκαπούρη και να είστε αρκετά πιο άνετοι με την επικοινωνία σας, ενώ φυσικά θα αποφύγετε και τυχόν δυσάρεστες χρεώσεις (Μπείτε εδώ).

Συναλλαγές :

  • Οι πιστωτικές κάρτες χρησιμοποιούνται ευρύτατα και οι συναλλαγές είναι ασφαλείς. Προτείνουμε να ενημερώσετε την τράπεζά σας ότι θα κάνετε συναλλαγές με την πιστωτική σας κάρτα στο εξωτερικό. Προαιρετικά θα μπορούσατε να κατεβάσετε την εφαρμογή της Revolut ή κάποια αντίστοιχη έτσι ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή ισοτιμία στις ηλεκτρονικές συναλλαγές σας. Κατά την άφιξη στη Ταϊλάνδη (όχι στο αεροδρόμιο) θα μπορείτε να κάνετε συνάλλαγμα σε διάφορα ανταλλακτήρια αφού συγκρίνετε την καλύτερη ισοτιμία που υπάρχει εκείνη τη στιγμή περίπου 1ευρώ=39Baht).

Φάρμακα :

  • Συνιστούμε να έχετε μαζί σας τα προσωπικά σας φάρμακα. Δεν μπορείτε να αγοράσετε φάρμακα από τα φαρμακεία εάν δεν υπάρχει επίσης συνταγή γιατρού από νοσοκομείο ή ιδιωτικό γιατρό. Επίσης στους ταξιδιώτες μας υπάρχει και ταξιδιωτική ασφάλιση. (Ρωτήστε μας για περισσότερες πληροφορίες)

Ελπίζουμε αυτές οι πληροφορίες να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε κατάλληλα για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη. Ακολουθώντας τις οδηγίες και τα tips που παρέχονται, θα είστε σε θέση να απολαύσετε μια αξέχαστη και χωρίς προβλήματα διαμονή σε αυτόν τον εξωτικό προορισμό.

Δες όλα τα μας τα πακέτα για Ταϊλάνδη εδώ

Extra tip: 

Για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις με τις τηλεπικοινωνίες κατά την παραμονή σας στην Ταϊλάνδη, σκεφτείτε να προσθέσετε μια e-sim card στο τηλέφωνό σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να έχετε προαγορασμένο data plan και τοπικό αριθμό, εξασφαλίζοντας έτσι φθηνότερες και άνετες επικοινωνίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.