Αναζητώντας τον ιδανικό travel partner

Το επόμενό σου ταξίδι το έχεις ονειρευτεί. Το έχεις φτιάξει στο μυαλό σου και το έχεις φέρει στα μέτρα σου. Από τη μέρα που θα φύγεις μέχρι το πού θα πας, πού θα φας, τι θα δεις. Το έχεις οργανώσει και το έχεις κλείσει. Ποιον όμως θα πάρεις μαζί σου;

Γιατί μάθε ότι ακόμη και το καλύτερο ταξίδι, όταν το κάνεις με κάποιον που έχει άλλες προτιμήσεις, μπορεί να αποβεί σκέτη καταστροφή. Σίγουρα όλοι έχουμε μια ταξιδιωτική εμπειρία η οποία δεν ήταν η καλύτερη επειδή η παρέα «δεν τα βρήκε» τελικά.

Ιδανικός travel partner

Αν ψάχνεις λοιπόν συνοδοιπόρο για το επόμενο ταξίδι των ονείρων σου, αυτά είναι τα σημεία στα οποία θα πρέπει να σταθείς, πριν ξεκινήσεις.  

  • Αποφάσισε το φύλο.  Θέλεις μαζί σου άνδρα ή γυναίκα; Θέλεις κάποιον με τον οποίο να συνδέεστε ρομαντικά ή φίλο σου;
  • Επίλεξε με βάση τις ταξιδιωτικές σας προτιμήσεις. Θα πρέπει να έχετε κοινές φιλοδοξίες και προσδοκίες από το ταξίδι, αν δηλαδή ο ένας ονειρεύεται πολύωρη χαλάρωση σε μια παραλία και ο άλλος extreme πεζοπορίες σε φαράγγια, εκεί, μάλλον υπάρχει πρόβλημα.
  • Ορίστε τις προσδοκίες σας και συμφωνήστε στον προορισμό που ανταποκρίνεται σε αυτές.
  • Καθορίστε το budget. Πρέπει να είναι αναμφισβήτητα το ίδιο και να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες του καθενός.
  • Σχεδιάστε από κοινού την κάθε σας μέρα.  Πού θα πάτε, τι θα δείτε, ικανοποιώντας ταυτόχρονα τις επιθυμίες όλων.
  • Επιλέξτε κάποιον ικανό να διαχειριστεί τις αντιξοότητες. Μακριά από τον τόπο σας θα είστε, πολλά απρόοπτα μπορούν να συμβούν και η διαχείριση του άγχους, η διατήρηση της ψυχραιμίας και η ικανότητα να μπορεί ο άλλος να βρει λύσεις και να σας παρέχει υποστήριξη αν το χρειαστείτε, είναι καίρια και βασικά χαρακτηριστικά.
  • Και τέλος, γνωριστείτε. Εννοείται πριν από το ταξίδι. Περάστε χρόνο μεταξύ σας και μοιραστείτε την καθημερινότητά σας για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως με απρόβλεπτες συμπεριφορές και ιδιαιτερότητες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. 

Εννοείται ότι αυτό που θα πρέπει να πάρετε μαζί σας όλοι σε κάθε περίπτωση είναι το χαμόγελο και η καλή σας διάθεση. Καλές διαδρομές!