Βουτιά στην Αδριατική: Ντουμπρόβνικ

Θέλεις καυτό ήλιο; κρυστάλλινη νερά και αμμώδεις παραλίες; Αλλά δε θέλεις να μείνεις Ελλάδα;



Η καλύτερη και κοντινή λύση είναι το Ντουμπρόβνικ.


Η πόλη των 43.770 κατοίκων στη Δαλματία της Κροατίας, το Dubrovnik, θεωρείται τουριστικό θέρετρο διεθνώς. Και όχι άδικα. Μπορεί να το ακούσεις ως «το Saint Tropez των Βαλκανίων» και το «διαμάντι της Αδριατικής». Είναι μια υπέροχη, μεσαιωνική πόλη, χτισμένη από λευκή πέτρα και μάρμαρο. Έχει τείχη που υψώνονται 40 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Διαθέτει δικό της αεροδρόμιο αλλά και τελεφερίκ. Στις βόλτες θα θαυμάσεις τα μπαρόκ μεγαλοπρεπή κτίρια με τις βουκαμβίλιες στις μεσαιωνικές γειτονιές.

Αν βρεθείς εκεί μέσα Ιουλίου έως τον Αύγουστο μη χάσεις την ευκαιρία να δεις την πόλη να ζωντανεύει λόγω του Dubrovnik Summer Festival.


Οι παραλίες της πόλης είναι υπέροχες με δικές τους ξεχωριστές ομορφιές. Ο κόλπος Sunj είναι μια αμμώδης παραλία, 1,5 χλμ από το λιμάνι και ενδείκνυται για οικογένειες με παιδιά.

  • Η παραλία Κουπάρι βρίσκεται 6χλμ μακριά από την πόλη έχει κρυστάλλινα νερά, παραλία με άμμο και βότσαλο και διαθέτει μια όμορφη προβλήτα.
  • Η παραλία Banje, είναι η πιο δημοφιλής του Ντουμπρόβνικ και το καλοκαίρι κατακλύζεται από κόσμο. Προσφέρει μοναδική θέα στα τείχη της πόλης και πολλά θαλάσσια σπορ. Επίσης εδώ θα βρεις πολλές επιλογές για φαγητό και ποτό.

Το Σπήλαιο Μπετίνα βρίσκεται ανατολικά της πόλης και έχει βραχώδη ακτή, δίπλα στο οδόστρωμα. Αν και έχει μικρή έκταση και η πρόσβαση γίνεται μόνο από τη θάλασσα, η μοναδικότητά της έγκειται στο ότι βρίσκεται κάτω από μια φυσική σπηλιά προσφέροντας προστασία απ΄τον ήλιο.

Αν τέλος, προτιμάς κάτι πιο εξωτικό, τότε θα πάρεις το καραβάκι και θα βρεθείς σε 10 λεπτά στο νησάκι Lokrum, με υπέροχο φυσικό τοπίο και έναν βοτανικό κήπο. Εδώ θα βρεις επίσης μια μικρή ήρεμη λίμνη, που λέγεται Νεκρά Θάλασσα.  

Κοσμοπολίτικος αέρας, θαλασσινή αύρα και ιστορία… τι καλύτερο για το καλοκαίρι! Τόλμησέ το! 

Extra tip: 

Το νερό βρύσης είναι πόσιμο και ασφαλές στο Ντουμπρόβνικ. Στην παλιά πόλη μπορείτε να γεμίσετε το μπουκάλι σας νερό από τις γνωστές βρύσες Onofrios, που έχουν το πιο δροσερό νερό στη πόλη!!!