Χάλστατ – η μαγεία και το όνειρο ζωντανεύουν!

Να διασχίζεις την παγωμένη λίμνη με φόντο τις πανέμορφες Άλπεις και να σε περιμένει ένα ξύλινο σαλέ με ζεστή σοκολάτα…


Μπορείς να επισκεφτείς αυτόν τον υπέροχο προορισμό σε μόλις 135 λεπτά με τραίνο από την Βιέννη ή 50 λεπτά από το Σάλτσμπουργκ. 

Mια παραμυθένια μικρή λιμνούπολη

Στην Αυστρία στους πρόποδες των Άλπεων και ανάµεσα στο Σάλτσµπουργκ και το Γκρατς! Στην περιοχή Salzkammergut, στην απότομη όχθη της λίμνης Hallstättersee. Εκεί θα βρείτε το μαγικό Χάλστατ.

Το Hallstatt θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα ευρωπαϊκά χωριά!


Γνωστό για το πρώτο ορυχείο αλατιού στον κόσμο, είναι ένα από τα προστατευμένα αξιοθέατα της UNESCO. Οι μόνιμοι κάτοικοί του φτάνουν τους 1000.

Αμφιθεατρικά χτισμένο σε ύψος 508 μέτρων, με παραδοσιακά ξύλινα σπιτάκια

Τα έλατα που το χειμώνα γίνονται κάτασπρα από το χιόνι. Τα στενά σοκάκια και τα μεγαλειώδη σπήλαια δημιουργούν ένα ειδυλλιακό σκηνικό για ερωτευμένους και όχι μόνο. Η ιστορική αρχιτεκτονική μαγεύει. Το φυσικό τοπίο, όπως η λίμνη και τα ψηλά βουνά καθώς και τα πολλά προϊστορικά, ιστορικά, αρχαιολογικά και πολιτιστικά αξιοθέατα, το καθιστούν ένα από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Αν αυτό είναι το ιδανικό σου τοπίο για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο… τότε φύγαμε για Hallstatt


Στο Χάλστατ θα δεις τη μοναδική παγοσπηλιά με την υπόγεια λίμνη. Ακόμη, θα κάνεις χειμερινά σπορ αν πας εκεί τη περίοδο του χειμώνα. Επιπλέον, θα βολτάρεις στη λίμνη πάνω στα ανθισμένα, πέτρινα δρομάκια ή θα κάνεις κρουαζιέρα στη λίμνη απολαμβάνοντας τη γαλήνη της.

Μπορείς επίσης να ανέβεις στο ψηλότερο σημείο της πόλης (skywalk) με τελεφερίκ όπου έχεις τις επιλογές να περπατήσεις προς το ορυχείο αλατιού. Εκεί μπορείς να κάνεις ξενάγηση η οποία διαρκεί περίπου 90 λεπτά. Από εκεί θα θαυμάσεις από ψηλά την λίμνη, το τοπίο και την υπέροχη πόλη. Είναι πραγματικά μαγική η θέα. Τέλος, αν προχωρήσεις ακόμη περισσότερο – περίπου 15 λεπτά- θα δεις κι έναν εντυπωσιακό καταρράκτη. Εκεί μπορείς να φωτογραφηθείς πολύ, πολύ όμως! Μπορείς επίσης να αγοράσεις υπέροχα σουβενίρ στα στενά δρομάκια και να φας εύγεστα φαγητά. 

Extra tip: 

Παρόλο που σε μία ώρα μπορείς να περπατήσεις όλη την πόλη, η ομορφιά και η ηρεμία του τοπίου είναι τέτοια που μπορεί να σε κρατήσει εκεί για μέρες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που στην Κίνα έφτιαξαν κυριολεκτικά μια πόλη που μοιάζει στο Χάλστατ και την προβάλλουν ως τουριστικό αξιοθέατο.