5 must taste φαγητά στη Βαρκελώνη

Στη Βαρκελώνη, κάθε μπουκιά αποκαλύπτει μια ιστορία γεύσης.🥘



Ταξιδέψτε μαζί μας στην καρδιά της Βαρκελώνης, όπου κάθε γωνιά της πόλης αντηχεί με τους ήχους και τα αρώματα της καταλανικής κουζίνας. Από τα πολύβουα μπαρ τάπας έως τις παραδοσιακές γιορτές των calçots, η Βαρκελώνη προσφέρει μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία :

Tapas :

  • Οι tapas είναι απαραίτητη γαστρονομική εμπειρία στη Βαρκελώνη. Δοκιμάστε κλασικά πιάτα όπως patatas bravas, jamón ibérico, και croquetas de jamón. Οι tapas σερβίρονται σε σχεδόν κάθε μπαρ και εστιατόριο της πόλης, προσφέροντας μια γεύση από την ποικιλία των ισπανικών γεύσεων.

Paella :

  • Αν και είναι πιο συνδεδεμένη με τη Βαλένθια, η paella στη Βαρκελώνη είναι επίσης εξαιρετική. Δοκιμάστε την paella de marisco (με θαλασσινά) ή την paella mixta (με θαλασσινά και κρέας). Σερβίρεται σε μεγάλα τηγάνια και ιδανική για κοινωνικά γεύματα.

Pintxos :

  • Παρόμοια με τις tapas, οι pintxos στην Βαρκελώνη είναι μικρά σνακ που σερβίρονται σε μπαρ, συχνά σκαλισμένα με οδοντογλυφίδες σε μικρά κομμάτια ψωμιού. Δοκιμάστε ποικιλίες με ψητή πιπεριά, αντσούγιες ή διάφορα είδη τυριών και αλλαντικών.

Calçots :

  • Οι Calçots είναι μια καταλανική ειδικότητα, ιδιαίτερα δημοφιλής κατά τους χειμερινούς μήνες στην Βαρκελώνη. Πρόκειται για μακριά κρεμμύδια που ψήνονται στα κάρβουνα και σερβίρονται με romesco sauce, μια πικάντικη σάλτσα από ντομάτα και καρύδια.

Crema Catalana :

  • Για επιδόρπιο, η Crema Catalana είναι η καταλανική εκδοχή της crème brûlée. Πρόκειται για μια κρέμα με επικάλυψη καραμελωμένης ζάχαρης, συχνά αρωματισμένη με κανέλα ή λεμόνι.Αποτελεί την τέλεια γλυκιά κατάληξη ενός γευματικού ταξιδιού στην καρδιά της Βαρκελώνης.

Αφού γευτείτε τις διαφορετικές γευστικές παλέτες της Βαρκελώνης, είναι βέβαιο ότι θα ανακαλύψετε τον πλούτο της καταλανικής κουζίνας. Κάθε επίσκεψη σε ταπας μπαρ ή εστιατόριο αποκαλύπτει ένα κομμάτι της γαστρονομικής ψυχής της πόλης, κάνοντας την κάθε γεύμα μια πραγματική γιορτή των αισθήσεων.

Δες όλα μας τα πακέτα για Ισπανία εδώ

Extra tip: 

Μην φύγετε από τη Βαρκελώνη χωρίς να δοκιμάσετε το vermut, ένα αρωματικό τοπικό απεριτίφ, το οποίο συνήθως συνοδεύεται με ταπας, δηλαδή μικρά πιάτα με διάφορες λιχουδιές όπως ελιές, τυριά, αλλαντικά, και παραλλαγές. Επιπλέον, μπορεί να συνοδεύεται και από φρέσκα ή τηγανητά θαλασσινά, ανάλογα με το μαγαζί ή την προτίμηση του κάθε πελάτη. Είναι η τέλεια εισαγωγή σε ένα απογευματινό γεύμα και μια από τις πιο αυθεντικές τοπικές εμπειρίες.