Κι αν έχεις την τύχη να βρεθείς εκεί, παρακάτω θα βρεις

τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις και να δεις


ΤΟΠ 10 προτάσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Την παλιά πόλη της Μπριζ.

Θα σε μαγέψει καθώς ενδείκνυται για περιπλανήσεις στα στενά σοκάκια της. Ακόμη, τα καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και τα κανάλια της είναι αξιοθαύμαστα. Το ιστορικό κέντρο βρίσκεται στη λίστα των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Την κεντρική πλατεία της Μπριζ

Εκεί θα δεις το χαρακτηριστικό καμπαναριό του 12ου αιώνα. Στο οποίο, αν αποφασίσεις να ανέβεις (366 σκαλοπάτια και 83 μέτρα ύψος) θα απολαύσεις μία πανοραμική θέα της πόλης. Επίσης στην πλατεία βρίσκεται το νέο-γοτθικό δικαστήριο της δυτικής Φλαμανδίας. Ακόμη, βρίσκεται το άγαλμα του Jan Breydel και του Pieter de Coninck. Οι δύο ηγέτες της εξέγερσης κατά των Γάλλων το 1302. Τέλος θα βρείτε πολλά καφέ μπαρ- εστιατόρια που στεγάζονται σε παραδοσιακά ολλανδικά σπιτάκια.

Την πλωτή βόλτα στα κανάλια.

Με εκκίνηση σε ένα από τα 5 σημεία επιβίβασης και με συνεχή δρομολόγια από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα

Το ζυθοποιείο Χρυσό Δέντρο’ & το μουσείο σοκολάτας Choco-Story.

Στο ζυθοποιείο θα βρεις εξαιρετικές τοπικές ποικιλίες μπύρας. Αυτό στεγάζεται σε ένα καλά συντηρημένο κτίριο του 1902 με όλα τα μηχανήματα του. Ενώ στο μουσείο σοκολάτας θα μάθεις τα πάντα για την ιστορία της σοκολάτας. Αν είσαι τυχερός, μπορείς να δεις και την παραγωγή της ή να δοκιμάσεις μερικές από αυτές.

Το μουσείο καλών τεχνών Μπριζ.

Αυτό στεγάζει την ιστορία της Φλαμανδικής και Βελγικής ζωγραφικής. Με άλλα λόγια, θα δείτε πίνακες από την αναγεννησιακή και μπαρόκ εποχή ως τον εξπρεσιονισμό και την μεταπολεμική σύγχρονη τέχνη.

Δύο πανέμορφα μνημεία της πόλης.

Τον καθεδρικό ναό του Αγίου Σαλβατόρ. Επιπλέον, η εκκλησία της Κυρίας Μας η οποία είναι από τα παλιότερα κτίρια της πόλης.

Την έκθεση του Salvador Dali

Καθώς εκεί θα εκπλαγείς με τα μοναδικά έργα και τις δημιουργίες του διάσημου καλλιτέχνη.

Το μουσείο Torture Museum Oude Steen.

Μια μικρή έκθεση με κέρινα ομοιώματα και εκθέματα. Εκεί θα δείτε συσκευές που χρησιμοποιούσαν ως μέσο μαρτυρικού θανάτου. Ακόμη θα δείτε αναπαραστάσεις και περιγραφές από τα βασανιστήρια του μεσαίωνα.

Τη γευστική δοκιμή βέλγικης σοκολάτας

Προτείνουμε με καραμέλα. Ακόμη με μπαλσάμικο μήλου ή με πραλίνα αμυγδάλου. Όπως και τραγανό μπέικον και κινόα.

Περιήγηση στην ήρεμη περιοχή της πόλης Beguinage

Εκεί κάποτε υπήρξε το σπίτι των Beguines. Οι οποίες ήταν ευσεβείς γυναίκες που ζούσαν σε μικρές ομάδες και αδελφότητες. Αυτές αφιέρωναν τη ζωή τους στο Θεό. Ωστόσο, χωρίς τους θρησκευτικούς όρκους

Extra tip: 

Να επισκεφτείς την πόλη την περίοδο των Χριστουγέννων. Καθώς τότε είναι όλα πιο μαγικά και παραμυθένια. Ακόμη, η Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης θα σε μαγέψει. Πρώτον γιατί θα δεις τους υπαίθριους πάγκους, τα σταντ με τις βάφλες και τις σοκολάτες. Ακόμη επειδή θα δεις ένα πανέμορφο παγοδρόμιο. Και τέλος, επειδή την περίοδο των γιορτών θα θαυμάσεις το φεστιβάλ με γλυπτά από πάγο.