Ζήσε το.. αφρικανικό όνειρο


Ταξίδι στην Αφρική. Αφρική… και σκέφτεστε αχανείς εκτάσεις, ερήμους, άγρια ζώα, διαφορετικό τρόπο ζωής. Την ονειρεύεστε και θέλετε να τη γνωρίσετε. Ναι… αλλά πού να πάτε; Παρακάτω, θα μάθετε σε ποιες 5 πόλεις θα ανακαλύψετε όλες τις ομορφιές της Αφρικής χωρίς να στερηθείτε απολύτως τίποτα. Γνωρίστε την κοσμοπολίτικη πλευρά της, αυτή που προσφέρει αστραφτερά οικονομικά κέντρα, θρησκευτικούς τόπους προσκυνήματος, αξιοθέατα- ορόσημα για τον πολιτισμό, ζωντανά μουσεία και χαρείτε τις βόλτες, τα ψώνια, το φαγητό.




1. CapeTown, Νότια Αφρική


Είναι η νομοθετική πρωτεύουσα και η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Νότιας Αφρικής.  Βρίσκεται στο νότιο άκρο της αφρικανικής ηπείρου, ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα και προσφέρει στον επισκέπτη αστικές εμπειρίες αλλά και υπαίθριες εξερευνήσεις. Εδώ περνάς το χρόνο σου ανάμεσα στην ειδυλλιακή παραλία Μπλάουμπεργκ, στον Εθνικό βοτανικό κήπο Κίρστενμπος, στο Εθνικό φυσικό καταφύγιο του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας, στο TableMountain για πεζοπορία ή στην προκυμαία για δείπνο και ντόπιο κρασί.

Γνωρίστε την κοσμοπολίτικη πλευρά της


2. Marrakesh, Morocco

Μαρόκο Ζήσε το Αφρικανικό Όνειρο ταξίδι στην Αφρική
Στο νοτιοδυτικό Μαρόκο κοντά στην οροσειρά του Άτλαντα, γνωστή και ως «Κόκκινη Πόλη» με πληθυσμό που ξεπερνά το 1.000.000 και με τη μεντίνα του, δηλαδή την παλιά πόλη που αποτελεί από το 1985 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, το σίγουρο είναι ένα πέρασμα δεν είναι αρκετό. Το Μαρακές οι ντόπιοι το αποκαλούν διαμάντι του Νότου και δεν έχουν άδικο αφού είναι κατάμεστο από παζάρια, κήπους, παλάτια, αράβικα άλογα, τείχη, φοίνικες, πολυτελή ξενοδοχεία και υπέροχα χρώματα. Κεντρικό στοιχείο της πόλης όπου όλα κινούνται γύρω από εκεί, η πλατεία Τζαμά Ελ Φνα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία 15 χρόνια πολλοί Ευρωπαίοι έχουν επενδύσει σε κτίρια στην παλιά πόλη και τα έχουν μετατρέψει σε μόνιμες κατοικίες, εκπληκτικά μπουτίκ ξενοδοχεία, γκαλερί, εστιατόρια.


3. Fez, Morocco


Η Φεζ είναι πόλη του Μαρόκου, η μεγαλύτερη σε πληθυσμό (946.815 κάτοικοι) μετά την Καζαμπλάνκα και το Ραμπάτ και για πολλούς  µια «οµαλή» µετάβαση από τα δεδοµένα της Δύσης σε πρωτόγονες εξωτικές κουλτούρες και µια πρώτη επαφή µε την Αφρική. Μυστηριώδης και ατµοσφαιρική, προσφέρει πολιτισμό και φιλοξενία µε χιλιάδες souks (ανοιχτές αγορές), ιστορικά µνηµεία, παλάτια και τζαµιά. Η μεντίνα του Φεζ ελ Μπαλί είναι η μεγαλύτερη από τις δύο που έχει η Φεζ και εκτιμάται ότι είναι η πιο μεγάλη αστική περιοχή χωρίς αυτοκίνητα σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1981.


 
4. Essaouira, Morocco


Η Εσαουίρα βρίσκεται στο δυτικό Μαρόκο,  στις ακτές του Ατλαντικού. Η μεντίνα, το οχυρωμένο κέντρο της, έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 2001.
Είναι σαν ένα τυπικό ψαροχώρι με το λιμανάκι του και οι επισκέπτες απολαμβάνουν όμορφες παραλίες, φρέσκα θαλασσινά και μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα παντού που δε θα βρείτε πουθενά ίσως αλλού στην Αφρική.


 
5. Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική


 Το Γιοχάνεσμπουργκ  είναι η μεγαλύτερη και πλέον πυκνοκατοικημένη πόλη στη Νότια Αφρική με πληθυσμό πάνω από 3.000.000 και πρωτεύουσα της πλουσιότερης επαρχίας της χώρας, Γκαουτένκ. Είναι επίσης το κέντρο του εμπορίου χρυσού και διαμαντιών.
Πολύβουο και πολυπολιτισμικό, αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό και εμπορικό κέντρο της Νοτίου Αφρικής και ταυτόχρονα την ταχύτερα αναπτυσσόμενη πόλη της ηπείρου.
Σαν επισκέπτης θα εντυπωσιαστείτε από ένα μείγμα βικτοριανής και εδουαρδιανής αρχιτεκτονικής από τη μια και τους μοντέρνους ουρανοξύστες και τις μεγάλες λεωφόρους από την άλλη ενώ θα σας συναρπάσουν οι πολυτελείς μπουτίκ δίπλα σε αφρικανικά bazaar.