Τάση: Διακοπές για δουλειά

Εργάζεσαι με τηλεργασία; Τι θα έλεγες  να το κάνεις από τη βεράντα μιας κατοικίας στην Ιταλία με θέα στους ελαιώνες, με ένα τοπικό κρασί στο χέρι; Κι αν αυτή η κατοικία βρίσκεται σε άλλη χώρα από την εταιρεία στην οποία εργάζεσαι; Όχι, δεν προτείνουμε τηλεμεταφορά… αλλά μετακόμιση στην Ιταλία!

Αυτό σκέφτηκαν οι δήμαρχοι δύο γραφικών χωριών για να αναζωογονήσουν τον τόπο τους καθώς όλο και περισσότεροι επιλέγουν τις μεγάλες πόλεις για να ζουν και να εργάζονται με αποτέλεσμα η επαρχία να ατονεί. Προκειμένου να σε δελεάσουν, προσφέρουν ένα πακέτο προνομίων, όπως μείωση ενοικίου έως και 50%, επιδοτήσεις σε περίπτωση επενδύσεων, μέχρι και bonusγια όσους αποκτήσουν μωρό!

Τι λες;

Πάμε να γνωρίσουμε τη Σάντα Φιόρα στην Τοσκάνη και τη Ριέτι στη Λάτσιο;

Σάντα Φιόρα

Είναι ένα μεσαιωνικό χωριό στην καρδιά της άγριας Τοσκάνης, στην κορυφή του λόφου της,κοντά στην υπέροχη κοιλάδα ValD’Orcia, στον παράδεισο κρασιού του Μοντεπουλτσιάνο και στη Σιένα. Ανάμεσα στα σπίτια θα συναντήσεις πύργους, βρύσες, πλατείες με θέα, μουσεία και έργα αναγεννησιακών καλλιτεχνών. Μάλιστα το καλοκαίρι, διοργανώνεται εκεί ένα δημοφιλές διεθνές φεστιβάλ μουσικής και τακτικές εκθέσεις τροφίμων όπως μανιτάρια, κρεμμύδια και κάστανα.

Ο πληθυσμός φτάνει σχεδόν τους 2.500 κατοίκους, αλλά ο δήμαρχος Φεντερίκο Μπάλοκι πιστεύει ότι η τεχνολογία και η τηλεργασία μπορούν να φέρουν επανάσταση στο μέλλον του τόπου. Το χωριό μάλιστα μόλις απέκτησε υψηλής ταχύτητας ίντερνετ. Ένα γαλήνιο μέρος που προσφέρει χαλάρωση στον κάτοικό του και τώρα, 50% μείωση του ενοικίου στον επισκέπτη του για διαμονή μεταξύ δύο και έξι μηνών. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα ενοίκιακυμαίνονται από 300 εως 500 ευρω/μήνα, καταλαβαίνεις πόσο σε συμφέρει.

Απαραίτητη προϋπόθεση, να αποδείξεις ότι εργάζεσαι εξ αποστάσεως με  λεπτομερές έγγραφο που θα πρέπει να συνοδεύει τη φόρμα της αίτησης.  Στη συνέχεια, θα πρέπει να προωθήσεις την απόδειξη ενοικίασης με τα στοιχεία της σύμβασης και τη νέα σου διεύθυνση.

Αν θέλεις πάλι να μείνεις πέραν των έξι μηνών, μπορείς να το κάνεις, αλλά με δικά σου έξοδα. Κι αν αποφασίσεις να επενδύσεις στον τουριστικό τομέα θα έχειςεπιδότηση έως και 30.000 ευρώ. Αν πάλιαποκτήσεις παιδί και αποφασίσεις να μείνεις μόνιμα θα λάβεις μπόνους 1500 ευρώ!

Για περισσότερες πληροφορίες, ενημερώσου στο www.vivinpaese.it

Ριέτι

Μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του Λάτσιο, το Ριέτι έχει περίπου 50.000 κατοίκους και βρίσκεται πιο κοντά στη Ρώμη.Περιτριγυρισμένο από προστατευτικά μεσαιωνικά τείχη και πυργίσκους κατά μήκος του ποταμού Velino, προσφέρει ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα το οποίο μπορείς να θαυμάσεις από την υπέροχη ρωμαϊκή γέφυρα.

Το Ριέτι είναι γνωστό ως «Βενετία του γλυκού νερού» για το δίκτυο ρευμάτων, πηγών και πλούσιων λιμνών που έχει.Με μεσαιωνική, αναγεννησιακή, μπαρόκ και μοντέρνα αρχιτεκτονική, θα συναντήσεις οχυρωμένα τείχη και αριστοκρατικά παλάτια και ανάμεσά τους, στενά γραφικά σοκάκια. Πολλές κατοικίες στο ιστορικό κέντρο διαθέτουν ρωμαϊκά τείχη και μυστικούς διαδρόμους σε υπόγειους θαλάμους, Τέλος, η τοπική κουζίνα είναι πεντανόστιμη.

Η προσφορά στέγασης στο Ριέτι είναι ακόμα πιο ελκυστικήαλλά αφορά ελάχιστη διαμονή τριών μηνών, μπορείς ωστόσο να παρατείνεις τη διαμονή σου, και την επιδότηση, πέραν των έξι μηνών.

Απαιτείται μια προκαταρκτική συμφωνία μίσθωσης καιμια επιστολή από τον εργοδότη για να αποδείξεις το καθεστώς της εργασίας από απόσταση.

Εδώ είσαι ελεύθερος να επιλέξεις να μείνεις και σε κοντινή αγροτική περιοχή, όπου τα ενοίκια είναι ακόμη πιο χαμηλά, όπως τα Sant’Elia, Cerchiara και το χιονοδρομικό κέντρο του Terminillo.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ακίνητα επισκέψου τα immobiliare.it, subito.it, casa.it.