Roadtrip: Ταξίδι στο άγνωστο

‘Ενας από τους λόγους που ταξιδεύουμε είναι για να γνωρίσουμε νέα μέρη, σωστά; Συνήθως παίρνουμε πλοίο, αεροπλάνο, τρένο και φτάνουμε στον προορισμό μας. Κι αν σου λέγαμε ότι υπάρχει ένα ταξίδι που πρέπει να κάνεις για να δεις όχι μόνο έναν αλλά πολλούς προορισμούς; Λέγεται roadtrip ή αλλιώς … το αυτοκίνητό σου, βαλίτσα, παρέα, χάρτης και βόλτα στο άγνωστο. Και ναι, είναι τόσο συναρπαστικό όσο ακούγεται. Σου χαρίζει απίστευτη ελευθερία, ευελιξία στις μετακινήσεις και άφθονο χρόνο αφού οι χρονικοί περιορισμοί οριοθετούνται μόνο από το πότε θα πιάσεις και πότε θα αφήσεις το τιμόνι.

Ανακαλύπτεις όλες τις
κρυμμένες ομορφιές μιας περιοχής

Ανακαλύπτεις όλες τις κρυμμένες ομορφιές μιας περιοχής. Είσαι σε μια διασταύρωση και λες γιατί να πάμε από εδώ που πάνε και οι άλλοι; πας από την άλλη και βλέπεις στη στροφή αυτό που θα έχανες. Διανυκτερεύεις όπου σου αρέσει και σε εμπνέει και φεύγεις από εκεί όποτε θες, όταν έχεις δει αρκετά, για να δεις κι άλλα παρακάτω.  Δεν είναι ένα ταξίδι, είναι πολλά ταξίδια μαζί.

Roadtrip Ταξίδι στο άγνωστο

Συνήθως τα roadtrip είναι η πιο οικονομική επιλογή, αρκεί να έχεις καθορίσει ένα budget φυσικά και να πάρεις το δρόμο της επιστροφής όταν αυτό θα αρχίσει να εξαντλείται…

Είναι μια ατέλειωτη περιπέτεια, μια ασταμάτητη διασκέδαση και μια ευκαιρία να έρθεις πιο κοντά με την παρέα σου, μοιράζοντας σκέψεις, συναισθήματα ακόμα και παίζοντας μέσα στο αυτοκίνητο, πράγματα που θα δημιουργήσουν αναμνήσεις για μια ζωή.  Τέλος, σύμφωνα με έρευνα, τα roadtrips κάνουν καλό στην υγεία, αφού η παρέα και οι κολλητοί φίλοι μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής, την ανοχή στον πόνο αλλά και τα επίπεδα οξυτοκίνης, της υπεύθυνης ορμόνης για την καλή διάθεση.

Στη χερσαία Ελλάδα, οι επιλογές για roadtrip είναι πολλές. Από το γύρο της Πελοποννήσου εως τη Μακεδονία και από την Ήπειρο εως τον Έβρο, κρύβονται πολλές εκπληκτικές διαδρομές. Φυσικά μπορείς να επιλέξεις και το εξωτερικό. Η εμπειρία του να διασχίζεις όχι μία αλλά πολλές χώρες είναι ανεπανάληπτη και μοναδική. Βασικό πριν ξεκινήσεις να διασφαλίσεις το σέρβις του αυτοκινήτου σου και να πάρεις μαζί σου νερά και λάδια αυτοκινήτου και οπωσδήποτε φαρμακείο πρώτων βοηθειών. Αν πείστηκες, ξεκίνα τη λίστα με τους ιδανικούς συνοδοιπόρους και… καλή διασκέδαση!