Οικογενειακά Χριστούγεννα στην Ελλάδα

Αυτές τις γιορτές, για λίγη μαγεία παραπάνω, μην πάτε μακριά. Στη χώρα μας στήνονται κάθε χρόνο υπέροχα, μαγικά χριστουγεννιάτικα χωριά! Είναι άξιο απορίας για το ποιος θα ενθουσιαστεί περισσότερο με αυτές τις απίθανες προτάσεις, οι μεγάλοι ή τα μικρά αφού οι παρακάτω προορισμοί υπόσχονται παραμυθένια Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά!

Ονειρούπολη, Δράμα
Η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή διοργανώνεται εδώ κάθε Δεκέμβρη. Το χωριό του Άη Βασίλη, η Ονειρούπολη στη Δράμα, αποτελεί εδώ και χρόνια, αγαπημένο προορισμό για κάθε οικογένεια! Εκπλήξεις, events, δώρα, παιχνίδια, εδέσματα σε μια υπέροχα στολισμένη και φωταγωγημένη πόλη, υπόσχονται αξέχαστες στιγμές. Με πολλές δράσεις για μικρά παιδιά, τον Αη Βασίλη και τα ξωτικά του ανάμεσά σας, παγοδρόμιο, καρουζέλ αλλά και πολλές συναυλίες, το σίγουρο είναι ότι θα θέλετε να επιστέψετε και του χρόνου.
Και μια που θα είστε στη Δράμα, εξερευνήστε την πόλη που είναι πολύ όμορφη και φιλόξενη με γραφικές γειτονιές, μεγάλες πλατείες και νεοκλασικά αρχοντικά. Επισκεφτείτε το σπήλαιο του Αγγίτη στους νότιους πρόποδες του όρους Φαλακρού, όπου μέσα από τα έγκατα της γης πηγάζει ο παγωμένος ποταμός Αγγίτης και φυσικά, μπορείτε να πάτε στο πολύ οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού για όλα τα χειμερινά σπορ.

Ξύλινο χωριό, Φλώρινα
Η πόλη της Φλώρινας, είναι δίκαια ένας από τους πιο δημοφιλείς χριστουγεννιάτικους προορισμούς αφού είναι συχνά ντυμένη στα λευκά. Οι εορτασμοί των Χριστουγέννων περιλαμβάνουν το έθιμο του ανάμματος της φωτιάς σε κάθε γειτονιά που συμβολίζει τη φωτιά που άναψαν οι βοσκοί για να ζεσταθεί ο νεογέννητος Χριστός. Και την πρωτοχρονιά, τα «μπαμπάρια» υμνούν την αναγέννηση και την καρποφορία της γης. Επίσης, στην πλατεία Γεωργίου Μόδη στήνεται το ξύλινο χωριό, με άκρως χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, παραδοσιακά, τοπικά προϊόντα και αναβίωση εθίμων και παραδόσεων.
Η ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας διαθέτει ένα υπέροχο φυσικό τοπίο που διατρέχεται από έξι πανέμορφες λίμνες (Βεγορίτιδα, λίμνη των Πετρών, Ζάζαρη, Χειμαδίτιδα, Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα). Μπορείτε να επισκεφτείτε ακόμη το χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας στο χωριό Πισοδέρι και φυσικά το πανέμορφο χωριό Νυμφαίο, στο νότιο άκρο του νομού στις ανατολικές κλιτύες του όρους Βέρνου.

Σαν Παραμύθι… , Σουφλί
Ατέλειωτο παιχνίδι, κατασκευές και χριστουγεννιάτικες δράσεις για τα παιδιά σε έναν χώρο σαν παραμύθι που στήνεται κάθε χρόνο στο βιομηχανικό συγκρότημα «Τζίβρε». Με σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση του τόπου, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά όλους τους αγαπημένους ήρωες των παραμυθιών και κινουμένων σχεδίων!
Γνωστό για το μετάξι του, το ακριτικό Σουφλί κρύβει για τον επισκέπτη του μοναδικές εκπλήξεις με τα στενά του δρομάκια και τον ποταμό Έβρο σε απόσταση αναπνοής. Σε περίπου 18 χιλιόμετρα απόσταση, βρίσκεται και το Δάσος της Δαδιάς, ένας από τους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς βιοτόπους με πολύ σπάνια είδη αρπακτικών, ορισμένα από αυτά προς εξαφάνιση.

Μύλος των Ξωτικών, Τρίκαλα
Με δημιουργικό πνεύμα και βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, τα Τρίκαλα έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη τα τελευταία χρόνια καθώς έχουν εξελιχθεί στον απόλυτο χριστουγεννιάτικο προορισμό της χώρας. Οι δράσεις λαμβάνουν χώρα στον Μύλο Ματσόπουλου 3500 τ.μ. που αποτελεί έναν από τους σηµαντικότερους πολιτιστικούς χώρους των Τρικάλων. Εδώ τα παραµύθια ζωντανεύουν στη χριστουγεννιάτικη αγορά, στο παιδικό τρενάκι, στο παγοδρόμιο, στο ζαχαροπλαστείο των ξωτικών, στο candy express, στο fun park. Μια αξέχαστη εμπειρία σε μια σύγχρονη πόλη που ίσως και να αποτελεί το κέντρο των γιορτών όλης της χώρας.
Τα Τρίκαλα είναι μια σύγχρονη πόλη με μεγάλη ποδηλατική κουλτούρα. Διασχίζεται από τον ποταμό Ληθαίο, οι όχθες του οποίου αποτελούν σημαντικό χώρο πρασίνου. Στα δυτικά της πόλης βρίσκεται ο Κόζιακας, τμήμα της Οροσειράς της Πίνδου. Ο λόφος του Προφήτη Ηλία δίπλα στο βυζαντινό κάστρο διαθέτει ένα εντυπωσιακό άλσος από κωνοφόρα ενώ η Λίμνη Γκιτζή είναι ένας υδάτινος μικρόκοσμος στην καρδιά του τρικαλινού κάμπου. Και φυσικά, η Ελάτη, το Περτούλι και το Νεραϊδοχώρι βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση για όσους θέλουν να βρεθούν κοντά στη φύση.