[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Μαλδίβες: ένας αληθινός παράδεισος επί γης

Τα πετράδια του Ινδικού Ωκεανού

Από την Αθήνα για να φτάσεις στο Μαλέ, την πρωτεύουσα των Μαλδιβών,  χρειάζεσαι περίπου 10 ώρες μέσω Ντόχας ή Ντουμπάι.  Εκεί, σε περιμένει το πλοιαράκι σου ή το υδροπλάνο σου για να σε μεταφέρει στο ξενοδοχείο- νησί του προορισμού σου, ανάλογα με την απόσταση από το Μαλέ. Το υδροπλάνο μη σε τρομάζει. Σου δίνουν ωτοασπίδες γιατί πραγματικά ο θόρυβος είναι πολύς και η απογείωση και η προσγείωση από το νερό είναι αληθινή εμπειρία. Άσε που έχεις τη δυνατότητα να δεις από χαμηλό ύψος όλο το μεγαλείο το Μαλδιβών, μικρά νησάκια μέσα στο χάος του ινδικού ωκεανού. Στις Μαλδίβες, κάθε νησί είναι και ένα resort, εκτός από τα localislands όπου κατοικούν μόνο ντόπιοι και το σκηνικό είναι απείρως διαφορετικό,  και –συνήθως- μπορείς να το γυρίσεις όλο με τα πόδια. Ο δικός μου προορισμός ήταν το AngsanaVelavaru, στη Νότια Ατόλη, απόστασης 40’ από το Μάλε με υδροπλάνο.  Ένα νησί που η περίμετρός του ήταν το πολύ 10’ με τα πόδια. Μια απολαυστική ωστόσο διαδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας δε χορταίνεις να βλέπεις το μπλε του ωκεανού με το άσπρο της άμμου και το πράσινο της πυκνής βλάστησης στο εσωτερικό του. Με υποδέχτηκαν με υγρές αρωματισμένες πετσέτες και ένα δροσιστικό τσάι από βότανα. Αμέσως μετά, με οδήγησαν στη βίλα που θα περνούσα τις επόμενες 7 μέρες της ζωής μου. Ένα cd με μουσική χαλαρωτική έπαιζε, το κρεβάτι ήταν στρωμένο με ροδοπέταλα και η βίλα ήταν πλήρως εξοπλισμένη με αφράτες πετσέτες, μυρωδάτα σαπουνάκια, αφρόλουτρα και σαμπουάν, όλα refill καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής μου. Είχα το δικό μου deck, τις δικές μου ξαπλώστρες για την παραλία μπροστά μου και στην πίσω εσωτερική αυλή, τη δική μου πισίνα, με υπαίθριο ντουζ.  Οι βίλες όλες υπέροχες και πολύ άνετες, 79 στο σύνολο, κάποιες διαθέτουν ιδιωτική πισίνα.

Οceanvillas

Μπορείς εναλλακτικά να επιλέξεις να μείνεις σε μια από τις 34 oceanvillas που είναι πλωτές βίλες κυριολεκτικά μέσα στο νερό και να θαυμάσεις το βυθό από το γυάλινο πάτωμά σου ή να χαλαρώσεις στο κρεβάτι από δίχτυ κυριολεκτικά πάνω από το νερό.  Εκεί μεταφέρεσαι με καϊκάκια από τα ξύλινα ντεκ που υπάρχουν σε ορισμένα σημεία του νησιού και απέχουν περίπου 1χλμ. από την ακτή. Οι oceanvillas διαθέτουν δικό τους εστιατόριο και bar, το azzurobarrestaurant, τα οποία ωστόσο είναι επισκέψιμα και από τους διαμένοντες στο κυρίως  νησί- resort.

Κaanirestaurant

Στο εστιατόριο του νησιού, στο kaanirestaurant, που είναι ανοιχτό για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό η κουζίνα είναι international, με δυτικές μεσογειακές αλλά και ασιατικές  και μεξικάνικες κυρίως επιρροές αφού ο όγκος του τουρισμού προέρχεται από τον δυτικό κόσμο και την Ασία. Χαρακτηριστικό του είναι ότι δε διαθέτει δάπεδο αλλά άμμο, οπότε μπορείς να περπατήσεις απλά με τη σαγιονάρα σου. Ωστόσο, η εμφάνισή σου πρέπει να είναι προσεγμένη, καλύτερα δηλαδή να αφήσεις το μαγιό σου στη βίλα. Φυσικά, μπορείς να πετύχεις και πιάτα με bat, ναι, καλά κατάλαβες, με νυχτερίδα καθώς και υπέροχα τροπικά επιδόρπια, για παράδειγμα τροπικά φρούτα φλαμπέ σερβιρισμένα με παγωτό. Μην κάνεις το λάθος να απομακρυνθείς από το τραπέζι σου χωρίς να έχεις τελειώσει το φαγητό σου. Τα κοράκια που είναι κυριολεκτικά παντού και παραμονεύουν, όλο και κάποια επιδρομή θα κάνουν για να τσιμπήσουν κάτι. Υπάρχει και δεύτερο εστιατόριο στο νησί, το Funaclublounge που είναι ανοιχτό μόνο απόγευμα- βράδυ, όπου μπορείς να απολαύσεις φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.  Στο kuredhibar μπορείς να ζητήσεις χυμό φρέσκιας καρύδας το οποίο είναι ακριβώς αυτό, σε μια ολόφρεσκια καρύδα, κομμένη μόλις από το δέντρο, βάζουν ένα καλαμάκι. Στο kuredibar όλο και κάτι συμβαίνει, καθώς εκτός από το να πιεις τον καφέ , το χυμό ή το κοκτέιλ σου, διοργανώνουν συχνά θεματικές βραδιές όπου μπορείς να διασκεδάσεις με ανθρώπους κυριολεκτικά από όλο τον κόσμο.

 

Κι αν εκτός από απίστευτη χαλάρωση αναζητάς και λίγη περιπέτεια στο νησί, μπορείς να επιλέξεις  ανάμεσα σε δραστηριότητες όπως diving, snorkelling, stand-uppaddleboarding, βόλτα με καταμαράν, wakeboarding, lutboarding, monoski, θαλάσσια εξερεύνηση σε γυάλινο κανό αλλά και sunsetcruise γύρω από το νησί παρέα με τα δελφίνια. Τέλος, παρέχονται μαθήματα yoga σε συγκεκριμένες ώρες κάθε πρωί. Και φυσικά, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το angsanaspa. Το δικό μου ήταν ένα 2ωρο πρόγραμμα, που ξεκινούσε με peeling, συνέχιζε με χαλαρωτικό μασάζ με αιθέρια έλαια πλουμέριας και γιασεμιού και κατέληγε σε τζακούζι με γάλα και ροδοπέταλα.

Ένα μεγαλείο μπροστά σου

Ο Ινδικός ωκεανός είναι μεγαλείο μπροστά σου. Τη νύχτα μπορείς να ακούσεις τα κύματα που σκάνε στα ρηχά σημεία του ωκεανού, στους υφάλους, περίπου 1 χιλιόμετρο από την ακτή, την ημέρα μπορείς να συναντήσεις babysharks , χορτοφάγα, εκεί που σκάει το κύμα. Επειδή ο βυθός είναι κυρίως κοραλλιογενής, προσοχή στα κοράλλια που υπάρχουν κυριολεκτικά παντού. Το να περπατάς μέσα στο νερό, αφού τα νερά είναι πολύ ρηχά και δεν ενδείκνυνται για κολύμπι, μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επώδυνο καθώς τα κοράλλια είναι σκληρά και πολλές φορές αιχμηρά  οπότε ενδείκνυται να έχεις μαζί σου ειδικά πλαστικά παπούτσια θαλάσσης. Μην κάνεις το λάθος να πάρεις μαζί σου στη βαλίτσα σου κοράλλια. Θα σου τα κατάσχουν στο αεροδρόμιο καθώς θεωρείται φυσικός πλούτος των Μαλδιβών και απαγορεύεται η έξοδός τους από τη χώρα! Ωστόσο, δεν πρέπει με τίποτα να παραλείψεις τη μάσκα σου και να ρίξεις μια ματιά στο βυθό. Ο θαλάσσιος πλούτος θα σε συναρπάσει. Από ροζ με πορτοκαλί βούλες και ριγέ τιρκουάζ με μωβ ψαράκια μέχρι τεράστια σαλάχια, χελώνες και φυσικά babysharks και καρχαριοφάλαινες για τους τολμηρούς.Αν δεν έχεις πάλι μάσκα και βατραχοπέδιλα, δεν πειράζει, μπορείς να νοικιάσεις εξοπλισμό από το ξενοδοχείο.

 

Οι Μαλδίβες μπορεί να είναι γενικά ένας πολύ ακριβός προορισμός αλλά μπορείς να βρεις και οικονομικές επιλογές, ανάλογα με το πού θα επιλέξεις να πας αλλά και ποια εποχή, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τιμές είναι χαμηλότερες κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, δηλαδή Ιούλιο- Αύγουστο. Οπωσδήποτε όμως, είναι ένα ταξίδι που θα θυμάσαι για πάντα και θα φιγουράρει στην κορυφή της travellist σου. 

Μια εμπειρία μαγική, εξωπραγματική

Σαν να βγήκαν από το βυθό της θάλασσας, κυριολεκτικά, στην επιφάνεια, μικρά κομμάτια παραδείσου

Μαλδίβες: ένας αληθινός παράδεισος επί γης

Για κάποιους από εμάς, μπορεί να είναι ταξίδι ζωής. Πρόκειται πάντως για μια εμπειρία, μαγική, εξωπραγματική. Σαν να βγήκαν από το βυθό της θάλασσας, κυριολεκτικά, στην επιφάνεια, μικρά κομμάτια παραδείσου.  Όσες λέξεις κι αν χρησιμοποιήσεις, όσες περιγραφές κι αν ακούσεις ,όσες φωτογραφίες κι αν δεις για αυτόν τον επίγειο παράδεισο που λέγεται Μαλδίβες, είναι πραγματικά πολύ λίγο και δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Το σκηνικό μοιάζει βγαλμένο από όνειρο, πολύχρωμο ωστόσο και με υπέροχο άρωμα. Λευκή, λεπτή, απαλή άμμος, πρασινογάλαζη θάλασσα, φοίνικες και τροπικά λουλούδια, πουλιά και ερπετά και μια ατμόσφαιρα σαν να βρίσκεσαι σε ένα πολυτελές spa όλη την ώρα, μέρα- νύχτα.

 

Από την Αθήνα για να φτάσεις στο Μαλέ, την πρωτεύουσα των Μαλδιβών,  χρειάζεσαι περίπου 10 ώρες μέσω Ντόχας ή Ντουμπάι.  Εκεί, σε περιμένει το πλοιαράκι σου ή το υδροπλάνο σου για να σε μεταφέρει στο ξενοδοχείο- νησί του προορισμού σου, ανάλογα με την απόσταση από το Μαλέ. Το υδροπλάνο μη σε τρομάζει. Σου δίνουν ωτοασπίδες γιατί πραγματικά ο θόρυβος είναι πολύς και η απογείωση και η προσγείωση από το νερό είναι αληθινή εμπειρία. Άσε που έχεις τη δυνατότητα να δεις από χαμηλό ύψος όλο το μεγαλείο το Μαλδιβών, μικρά νησάκια μέσα στο χάος του ινδικού ωκεανού. Στις Μαλδίβες, κάθε νησί είναι και ένα resort, εκτός από τα localislands όπου κατοικούν μόνο ντόπιοι και το σκηνικό είναι απείρως διαφορετικό,  και –συνήθως- μπορείς να το γυρίσεις όλο με τα πόδια. Ο δικός μου προορισμός ήταν το AngsanaVelavaru, στη Νότια Ατόλη, απόστασης 40’ από το Μάλε με υδροπλάνο.  Ένα νησί που η περίμετρός του ήταν το πολύ 10’ με τα πόδια. Μια απολαυστική ωστόσο διαδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας δε χορταίνεις να βλέπεις το μπλε του ωκεανού με το άσπρο της άμμου και το πράσινο της πυκνής βλάστησης στο εσωτερικό του. Με υποδέχτηκαν με υγρές αρωματισμένες πετσέτες και ένα δροσιστικό τσάι από βότανα. Αμέσως μετά, με οδήγησαν στη βίλα που θα περνούσα τις επόμενες 7 μέρες της ζωής μου. Ένα cd με μουσική χαλαρωτική έπαιζε, το κρεβάτι ήταν στρωμένο με ροδοπέταλα και η βίλα ήταν πλήρως εξοπλισμένη με αφράτες πετσέτες, μυρωδάτα σαπουνάκια, αφρόλουτρα και σαμπουάν, όλα refill καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής μου. Είχα το δικό μου deck, τις δικές μου ξαπλώστρες για την παραλία μπροστά μου και στην πίσω εσωτερική αυλή, τη δική μου πισίνα, με υπαίθριο ντουζ.  Οι βίλες όλες υπέροχες και πολύ άνετες, 79 στο σύνολο, κάποιες διαθέτουν ιδιωτική πισίνα.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1646124896684{margin-top: 150px !important;}”][vc_single_image image=”10426″ img_size=”600×450″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Ocean Villas

Μπορείς εναλλακτικά να επιλέξεις να μείνεις σε μια από τις 34 oceanvillas που είναι πλωτές βίλες κυριολεκτικά μέσα στο νερό και να θαυμάσεις το βυθό από το γυάλινο πάτωμά σου ή να χαλαρώσεις στο κρεβάτι από δίχτυ κυριολεκτικά πάνω από το νερό.  Εκεί μεταφέρεσαι με καϊκάκια από τα ξύλινα ντεκ που υπάρχουν σε ορισμένα σημεία του νησιού και απέχουν περίπου 1χλμ. από την ακτή. Οι oceanvillas διαθέτουν δικό τους εστιατόριο και bar, το azzurobarrestaurant, τα οποία ωστόσο είναι επισκέψιμα και από τους διαμένοντες στο κυρίως  νησί- resort.

Στο εστιατόριο του νησιού, στο kaanirestaurant, που είναι ανοιχτό για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό η κουζίνα είναι international, με δυτικές μεσογειακές αλλά και ασιατικές  και μεξικάνικες κυρίως επιρροές αφού ο όγκος του τουρισμού προέρχεται από τον δυτικό κόσμο και την Ασία. Χαρακτηριστικό του είναι ότι δε διαθέτει δάπεδο αλλά άμμο, οπότε μπορείς να περπατήσεις απλά με τη σαγιονάρα σου. Ωστόσο, η εμφάνισή σου πρέπει να είναι προσεγμένη, καλύτερα δηλαδή να αφήσεις το μαγιό σου στη βίλα. Φυσικά, μπορείς να πετύχεις και πιάτα με bat, ναι, καλά κατάλαβες, με νυχτερίδα καθώς και υπέροχα τροπικά επιδόρπια, για παράδειγμα τροπικά φρούτα φλαμπέ σερβιρισμένα με παγωτό. Μην κάνεις το λάθος να απομακρυνθείς από το τραπέζι σου χωρίς να έχεις τελειώσει το φαγητό σου. Τα κοράκια που είναι κυριολεκτικά παντού και παραμονεύουν, όλο και κάποια επιδρομή θα κάνουν για να τσιμπήσουν κάτι. Υπάρχει και δεύτερο εστιατόριο στο νησί, το Funaclublounge που είναι ανοιχτό μόνο απόγευμα- βράδυ, όπου μπορείς να απολαύσεις φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Περιπέτεια στο νησί

Στο kuredhibar μπορείς να ζητήσεις χυμό φρέσκιας καρύδας το οποίο είναι ακριβώς αυτό, σε μια ολόφρεσκια καρύδα, κομμένη μόλις από το δέντρο, βάζουν ένα καλαμάκι. Στο kuredibar όλο και κάτι συμβαίνει, καθώς εκτός από το να πιεις τον καφέ , το χυμό ή το κοκτέιλ σου, διοργανώνουν συχνά θεματικές βραδιές όπου μπορείς να διασκεδάσεις με ανθρώπους κυριολεκτικά από όλο τον κόσμο. Κι αν εκτός από απίστευτη χαλάρωση αναζητάς και λίγη περιπέτεια στο νησί, μπορείς να επιλέξεις  ανάμεσα σε δραστηριότητες όπως diving, snorkelling, stand-uppaddleboarding, βόλτα με καταμαράν, wakeboarding, lutboarding, monoski, θαλάσσια εξερεύνηση σε γυάλινο κανό αλλά και sunsetcruise γύρω από το νησί παρέα με τα δελφίνια. Τέλος, παρέχονται μαθήματα yoga σε συγκεκριμένες ώρες κάθε πρωί. Και φυσικά, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το angsanaspa. Το δικό μου ήταν ένα 2ωρο πρόγραμμα, που ξεκινούσε με peeling, συνέχιζε με χαλαρωτικό μασάζ με αιθέρια έλαια πλουμέριας και γιασεμιού και κατέληγε σε τζακούζι με γάλα και ροδοπέταλα.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1646124973812{margin-top: 70px !important;}”][vc_single_image image=”12972″ img_size=”600×450″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1646125092354{margin-top: 170px !important;}”][vc_single_image image=”10429″ img_size=”600×450″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Μεγαλοπρεπής Ινδικός Ωκεανός

Ο Ινδικός ωκεανός είναι μεγαλείο μπροστά σου. Τη νύχτα μπορείς να ακούσεις τα κύματα που σκάνε στα ρηχά σημεία του ωκεανού, στους υφάλους, περίπου 1 χιλιόμετρο από την ακτή, την ημέρα μπορείς να συναντήσεις babysharks , χορτοφάγα, εκεί που σκάει το κύμα. Επειδή ο βυθός είναι κυρίως κοραλλιογενής, προσοχή στα κοράλλια που υπάρχουν κυριολεκτικά παντού. Το να περπατάς μέσα στο νερό, αφού τα νερά είναι πολύ ρηχά και δεν ενδείκνυνται για κολύμπι, μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επώδυνο καθώς τα κοράλλια είναι σκληρά και πολλές φορές αιχμηρά  οπότε ενδείκνυται να έχεις μαζί σου ειδικά πλαστικά παπούτσια θαλάσσης. Μην κάνεις το λάθος να πάρεις μαζί σου στη βαλίτσα σου κοράλλια. Θα σου τα κατάσχουν στο αεροδρόμιο καθώς θεωρείται φυσικός πλούτος των Μαλδιβών και απαγορεύεται η έξοδός τους από τη χώρα! Ωστόσο, δεν πρέπει με τίποτα να παραλείψεις τη μάσκα σου και να ρίξεις μια ματιά στο βυθό. Ο θαλάσσιος πλούτος θα σε συναρπάσει. Από ροζ με πορτοκαλί βούλες και ριγέ τιρκουάζ με μωβ ψαράκια μέχρι τεράστια σαλάχια, χελώνες και φυσικά babysharks και καρχαριοφάλαινες για τους τολμηρούς.Αν δεν έχεις πάλι μάσκα και βατραχοπέδιλα, δεν πειράζει, μπορείς να νοικιάσεις εξοπλισμό από το ξενοδοχείο.

Οι Μαλδίβες μπορεί να είναι γενικά ένας πολύ ακριβός προορισμός αλλά μπορείς να βρεις και οικονομικές επιλογές, ανάλογα με το πού θα επιλέξεις να πας αλλά και ποια εποχή, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τιμές είναι χαμηλότερες κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, δηλαδή Ιούλιο- Αύγουστο. Οπωσδήποτε όμως, είναι ένα ταξίδι που θα θυμάσαι για πάντα και θα φιγουράρει στην κορυφή της travellist σου.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1645614633782{background-image: url(https://caraveltravel.gr/wp-content/uploads/2022/02/blog-call-to-action.jpg?id=13787) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_empty_space height=”50px”][vc_column_text]

Discovering the World

Διάλεξε τον προορισμό που σου ταιριάζει

[/vc_column_text][vc_btn title=”Περισσότερα” style=”custom” custom_background=”#9aadbf” custom_text=”#ffffff” size=”lg” align=”center” custom_onclick=”true” el_id=”blog-post-btn” link=”url:https%3A%2F%2Fcaraveltravel.gr%2Fekdromes-paketa%2F%3Flocation_name%3D%26location_id%3D%26start%3D%26end%3D%26date%3D01%252F03%252F2022%2B12%253A00%2Bam-02%252F03%252F2022%2B11%253A59%2Bpm%26price_range%3D275%253B6570%26taxonomy%255Bst_tour_type%255D%3D|target:_blank”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]