1. Albuquerque, New Mexico

Εντάξει, είναι λίγο μακριά αλλά αν τύχει και βρεθείς στο Μεξικό τον Οκτώβρη θα απολαύσεις το ετήσιο Albuquerque International Balloon Fiesta, όπου εκατοντάδες χρωματισμένα αερόστατα αιωρούνται  στον ουρανό σε ένα αξέχαστο διαγωνισμό. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν κατάδυση με αλεξίπτωτο, αγώνες, πυροτεχνήματα και το συναρπαστικό “Mass Ascension”, όπου όλα τα συμμετέχοντα αερόστατα ανεβαίνουν ταυτόχρονα. Συνδυάστε το ταξίδι σας με την μεξικάνικη κουζίνα και τα τοπικά κρασιά, κάντε και μια βόλτα στην παλιά πόλη με τα πέτρινα σπίτια και τους πλακόστρωτους δρόμους και περάστε αξέχαστα!

  1. Liverpool- Μεγάλη Βρετανία

Στο Liverpool, μόλις 45 λεπτά από το Manchester στη βόρεια Αγγλία, πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Οκτώβρη το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ μουσικής, το Sound City, που φέρνει στην πόλη μερικούς από τους πιο συναρπαστικούς καλλιτέχνες. Η πόλη που γέννησε τους θρυλικούς Beatles, τους τιμά δεόντως καθώς σε κάθε γωνιά των πλακόστρωτων δρόμων της θα συναντήσεις μια μικρή μουσική σκηνή από τους πλανόδιους μουσικούς. Πράγματι, οι ταμπέλες γράφουν «Καλώς ήλθατε στην πρωτεύουσα της μουσικής». Ψώνια, βόλτες, μπύρα και μουσική, πολύ μουσική! Σκέφτεστε τίποτα πιο συναρπαστικό;

  1. Μόναχο- Γερμανία

Μπορεί πέρυσι και φέτος, λόγω covid να έχει ακυρωθεί αλλά το Μόναχο παραμένει πάντα αγαπημένος προορισμός στην Ευρώπη στα τέλη Σεπτεμβρίου ως το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη γιατί εκεί συμβαίνει το μεγαλύτερο παγκοσμίως λαϊκό πανηγύρι, το Οκτόμπερφεστ . Η πλατεία Τερέζινβισε της περιοχής Λούντβιχσφορστατ-Ίζαρφορστατ πλημμυρίζει από κόσμο όπου για 2 συνεχόμενες εβδομάδες  οι ζυθοποιίες του Μονάχου προσφέρουν μπύρα στους επισκέπτες σε χαρακτηριστικές σκηνές χωρητικότητας 2-3.000 ατόμων. Τα τελευταία χρόνια σερβιτόροι και αρκετοί επισκέπτες φορούν παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες με τις οποίες παρελαύνουν από την οδό Maximilian, στο κέντρο του Μονάχου, μέχρι τις εγκαταστάσεις του Oktoberfest. Έχοντας ξεκινήσει το 1810 από ένα γαμήλιο γλέντι για το γάμο του πρίγκιπα της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α’, κάθε χρόνο, αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη γιορτή μπύρας στον κόσμο, με τους επισκέπτες του φεστιβάλ στο Μόναχο, να καταναλώνουν περίπου 7 εκατομμύρια λίτρα μπύρας. Τη δεύτερη μάλιστα Κυριακή του φεστιβάλ, κάτω από το άγαλμα Bavaria, διοργανώνεται το Oktoberfest Tent Bands, μία μουσική γιορτή, με τη συμμετοχή πάνω από 400 καλλιτεχνών.

Ντυθείτε Βαυαροί και σπεύσατε!

4.Ο Grove, Ισπανία

Στο O Grove, μια χερσόνησο που βλέπει στον Ατλαντικό Ωκεανό και τις ακτές της κοιλάδας O Salnés και που ανήκει στην επαρχία Pontevedra, στη Γαλικία της Ισπανίας πραγματοποιείται κάθε Οκτώβριο μια πολιτιστική-γαστρονομική εκδήλωση, το φεστιβάλ θαλασσινών (Fiesta de Exaltaci’n del Marisco). Η μεγάλη αυτή γιορτή, από το 1963, αναδεικνύει τους πυλώνες της οικονομίας της περιοχής, το ψάρεμα και τον τουρισμό και περηφανεύεται για τα καλύτερα θαλασσινά στην Ευρώπη. Συγκεντρώνει για 10 ημέρες, πάνω από 200.000 επισκέπτες που απολαμβάνουν τα διάφορα εδέσματα θαλασσινών ενώ τα καταστήματα προτείνουν πεντανόστιμες επιλογές θαλασσινών. Προσέλθετε για μια… βουτιά στη γεύση!