Θέλετε να μείνετε σε τρένο, σε αεροπλάνο, στο βυθό της θάλασσας ή σαν… χάμστερ;
Στον κόσμο, υπάρχουν προτάσεις για όλα τα γούστα.
Αν λοιπόν θέλετε μια διαφορετική εμπειρία διαμονής, αυτά είναι τα πιο περίεργα ξενοδοχεία στον κόσμο.

Jumbo Stay, Στοκχόλμη, Σουηδία
Το ξενοδοχείο βρίσκεται μέσα στο αεροδρόμιο Arlanda της Στοκχόλμης. Είναι ένα αληθινό πρώην Boeing 747 που διαθέτει 27 δωμάτια. Το ένα, η σουίτα, βρίσκεται στο πιλοτήριο όπου υπάρχει η κονσόλα ελέγχου με όλους τους μοχλούς και τα κουμπιά της για να νιώσετε έστω για λίγο πιλότος. Διαθέτει χώρο σνακ bar και βεράντα deck με θέα στον αληθινό αεροδιάδρομο.

Palacio de Sal, Ποτόσι, Βολιβία, Νότια Αμερική
Εδώ δε θα περάσεις ζάχαρη αλλά … αλάτι! Το πολυτελές Salt Palace που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα από το Uyuni, στις όχθες του μεγαλοπρεπούς Salar de Uyuni, Potosí, στη Βολιβία, έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από αλάτι. Και πρόκειται, όπως λένε και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, για μια εμπειρία εξωπραγματική. Από τα δάπεδα μέχρι την οροφή, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων, των 16 δωματίων, των κρεβατιών και καθισμάτων, όλα είναι κατασκευασμένα από αλάτι. Το ξενοδοχείο προσφέρει εξίσου αλατισμένα φαγητά και διαθέτει σπα με πρώτη ύλη στις θεραπείες, τι άλλο; Το αλάτι!

Hotel Utter Inn, Σουηδία
Ένα ασυνήθιστο υποβρύχιο ξενοδοχείο σχεδιασμένο από το Σουηδό καλλιτέχνη, Mikael Genberg. Το Utter Inn, είναι ένα έργο τέχνης και σας προσφέρει υποβρύχια διαμονή. Υπάρχει ένα μικρό, τυπικό, κόκκινο σουηδικό σπίτι στην επιφάνεια του νερού στη μέση μιας λίμνης και το δωμάτιό σας βρίσκεται 10 πόδια κάτω από την επιφάνεια. Αποτελείται από δύο διπλά κρεβάτια με πανοραμική θέα στο βυθό. Δεν υπάρχει ηλεκτρικό, αλλά έχει φωτισμό και φορητό θερμαντήρα φυσικού αερίου. Αν θελήσετε να… πάρετε αέρα, μπορείτε να χαλαρώσετε στο ξύλινο μπαλκόνι ή να πάτε μια βόλτα με λέμβο ή κανό στα κοντινά, ακατοίκητα νησιά. Φαγητά- ποτά δικά σας αλλά διαθέτει πρωινό.

La Villa Hamster, Nantes, Γαλλία
Στην πόλη Ναντ της δυτικής Γαλλίας, ένας ντόπιος επιχειρηματίας και μια σχεδιάστρια εσωτερικού χώρου ίδρυσαν το 2009 ένα ξενοδοχείο που σας μαθαίνει πώς να ζείτε σαν…. χάμστερ! Στα παράθυρα υπάρχουν σιδερένια κάγκελα για να θυμίζουν κλουβί και μια κάνουλα στον τοίχο για να πίνετε νερό. Υπάρχει και μια μεγάλη ρόδα για… γυμναστική. Στους επισκέπτες της βίλας δίνονται επίσης μάσκες χάμστερ για να φορούν κατά τη διαμονή τους. Όλο το σκηνικό θυμίζει κλουβί και αν είστε περίεργοι, το ξενοδοχείο δεν έχει μείνει ποτέ άδειο ενώ οι ιδιοκτήτες ψάχνουν να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους και σε άλλες περιοχές του κόσμου!

Hotel Costa Verde, Κόστα Ρίκα
«Περισσότεροι πίθηκοι από ανθρώπους» σε αυτό το ιδιαίτερο ξενοδοχείο αφού από τα παράθυρα μπορείς να βλέπεις την άγρια ζωή στη ζούγκλα. Θα μείνετε σε ενα Boeing 727 του 1965 που έχει μετατραπεί σε έναν πολυτελή ξενώνα δύο υπνοδωματίων. Θα έχετε δικό σας μπάνιο και κλιματισμό αλλά και βεράντες στα φτερά του boeing καταλύματος.

Giraffe Manor, Κένυα
Μάθε τέχνη κι άστην’ε… μάλλον θα σκέφτηκαν οι ιδιοκτήτες του εν λόγω ξενοδοχείου αφού θέλουν να σας διδάξουν πώς να ταϊζετε …καμηλοπαρδάλεις. Πρόκειται μάλιστα για θέρετρο 12 δωματίων που χτίστηκε το 1932 σε υψόμετρο περίπου 1900 μέτρων και φιλοξενεί, εκτός από εσάς, ένα κοπάδι από καμηλοπαρδάλεις του Ρότσιλντ, είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Το πιο περίεργο είναι ότι αυτές οι καμηλοπαρδάλεις μπορεί να σας ενοχλήσουν ακόμη και όταν κοιμάστε επειδή λιγουρεύτηκαν ένα σνακ, γι αυτό και στα δωμάτιά του, υπάρχει πάντα τροφή για τα αξιολάτρευτα ζωάκια.

Dog Bark Park Inn, Αϊντάχο
Ακόμη κι αν δε μείνεις εδώ, πρέπει να το δεις. Στο Άϊνταχο των ΗΠΑ βρίσκεται αυτό το ξενοδοχείο- αξιοθέατο αφού όλα, μα όλα, έχουν να κάνουν με τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, το σκύλο. Το κτίριο έχει σχήμα σκύλου, και τα πάντα, μαξιλάρια, κρεβάτι, κουρτίνες, επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλία είναι εμπνευσμένα από το χαριτωμένο ζωάκι. Το «Sweet Willy», όπως ονομάζεται επίσης, χτίστηκε το 2003 από ξύλο, μέταλλο και στόκο… και, φυσικά, επιτρέπει τα κατοικίδια.

Capsulevalue Kanda, Τόκιο
Βγαλμένο από το μέλλον για …πολυταξιδεμένους businessmen, το ξενοδοχείο- κάψουλα, δεν είναι το μοναδικό στην Ιαπωνία. Διαθέτει όχι ακριβώς δωμάτια, αλλά εξαιρετικά μικρούς χώρους λίγων τετραγωνικών μέτρων, οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι ο ένας δίπλα και πάνω από τον άλλον και όπου μπορείτε να κοιμηθείτε, να λουστείτε σε κοινόχρηστο μπάνιο και ….λίγο να περπατήσετε. Κάθε κάψουλα διαθέτει τηλεόραση, ραδιόφωνο, ξυπνητήρι και δωρεάν wi-fi για σύνδεση από υπολογιστή.

Kokopelli’s Cave, Νέο Μεξικό
Ας επιστρέψουμε στην εποχή των σπηλαίων σε αυτό το κατάλυμα χτισμένο μέσα σε μια σπηλιά στους κατακόρυφους βράχους του ψαμμιτικού σχηματισμού Ojo Alamo – η δημιουργία του οποίου χρονολογείται πριν από 60 εκατομμύρια χρόνια.
Αν και απομακρυσμένο είναι ένα πολυτελές «bed and breakfast» κατάλυμα 300 μέτρα πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Λα Πλάτα. Προοριζόταν για γραφείο ενός γεωλόγου, αλλά τελικά ο ίδιος, αποφάσισε να το κάνει τουριστικό κατάλυμα. Για να φτάσετε πρέπει να περπατήσετε σε ένα μονοπάτι με σκαλοπάτια ενώ από την κορυφή του μπορείτε να απολαύσετε μια υπέροχη πραγματικά θέα στις πολιτείες της Αριζόνα, του Νέου Μεξικού, της Γιούτα και του Κολοράντο.

Red Caboose Motel, Πενσυλβάνια
Αν σας αρέσει η ιδέα του τρένου, τότε θα ξετρελαθείτε με την προοπτική να μείνετε σε αυτό. Στο Red Caboose Motel θα βρείτε βαγόνια πλήρως εξοπλισμένα που μπορούν στα αλήθεια να σας ξεκουράσουν. Το κατάλυμα διαθέτει επίσης ένα εστιατόριο και περιβάλλεται από το αγρόκτημα Άμις. Must see, το εντυπωσιακό Μουσείο Σιδηροδρόμων της περιοχής.