Άλλος για τη βάρκα μου;

Ελλάδα τοποθεσίες, μμικροί κολπίσκοι κρυμμένοι πίσω από βράχους, υπόγειες σπηλιές, κρυστάλλινα νερά και ένας μυστικός παράδεισος αποκαλύπτεται.. μόλις δέσετε τη βάρκα σας. Στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλές υπέροχες, μοναδικές παραλίες που προσεγγίζονται μόνο με βάρκα ή σκάφος. Σαλπάρουμε;

Σαλπάρουμε;

1.Παραλία Πισίνα- Σύβοτα

Και φυσικά το όνομά της δεν είναι τυχαίο. Τα νερά της, είναι διάφανα και σου δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για πισίνα. Βρίσκεται σε ένα μικρό νησάκι, το Μούρτο, απέναντι από τα Σύβοτα και μπορείς να πας με καϊκάκι.  Ένα ειδυλλιακό, εξωτικό τοπίο στη θάλασσα του Ιονίου!

2.Ναύαγιο- Ζάκυνθος

Ίσως η διασημότερη παραλία της Ελλάδας στο εξωτερικό, στα ανατολικά της Ζακύνθου. Υπέροχα νερά, λευκή άμμος, βράχια και ένα μισοβυθισμένο κουφάρι πλοίου στην άμμο, είναι ένα σκηνικό που δε θα βρεις αλλού στον κόσμο. Τα δρομολόγια που κάνουν τα καϊκια από πολλά σημεία του νησιού είναι πολύ συχνά γι’ αυτό και πάντα υπάρχει πλήθος κόσμου κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

3.Κλέφτικο- Μύλος

Εδώ δε θα συναντήσεις αμμουδιά, αλλά γαλαζοπράσινα νερά ανάμεσα σε περίτεχνα βράχια που δημιούργησε η φύση και μπάνιο ανάμεσα σε σπηλιές και υδάτινα περάσματα. Μια βουτιά που θα σου μείνει αξέχαστη προσεγγίζοντας από θαλάσσης το νοτιοδυτικό σημείο της Μύλου όπου βρίσκεται.

Άλλος για τη βάρκα μου Ελλάδα τοποθεσίες

Photo by: quangle

4. Λαλάρια- Σκιάθος

Στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού, ένας πελώριος βράχος με την περίφημη τρύπα στη μέση (Τρύπια Πέτρα) που καταλήγει σε μια παραλία με ολοστρόγγυλα βότσαλα, σε περιμένει να τον ανακαλύψεις. Προορισμός για όλες τις Σποράδες μέσα από το νερό.

5. Γαϊδουρονήσι- Κρήτη

Λεύκη και ροζ άμμος,  γαλαζοπράσινα νερά, παρθένα φυσική ομορφιά. 

Η παραλία cartpostal βρίσκεται στην ακατοίκητη περιοχή Χρυσή και είναι επισκέψιμη με βαρκούλα από το λιμάνι της Ιεράπετρας αποκλειστικά μεταξύ Μαΐου-Οκτωβρίου.

6. Κουτσουπιά- Κεφαλλονιά

Στα ανατολικά του νησιού, μεταξύ Σάμης και Πόρου, και μόνο με καΐκι ή σκάφος, θα βρεις μια μαγική παραλία με λευκή άμμο, κάτασπρο βότσαλο και ένα κατάφυτο φόντο που χρωματίζει τα νερά γαλαζοπράσινα.

7. Μαυράκι- Σκόπελος

Στη βόρεια πλευρά του νησιού, η άγρια ομορφιά της φύσης συναντά τα υπέροχα, κρυστάλλινα νερά της θάλασσας. Βράχια, λευκά βότσαλα και πυκνή βλάστηση σε μια παραλία που αξίζει να επισκεφτείς δια θαλάσσης.

8. Κυριακουλού- Κύθηρα

Μια μικρή λιμνούλα που δημιουργεί το γειτονικό φαράγγι καθώς σβήνει στην ακτή, είναι το highlight αυτής της ιδιαίτερης παραλίας. Λευκό βότσαλο και άμμος, καταπράσινα νερά και απόκρημνα βράχια ολοκληρώνουν ένα ειδυλλιακό σκηνικό, στα νότια Κύθηρα, ανάμεσα στο Καψάλι και τον Χαλκό.